Skip to main content

Κορωνοϊός: Λουκέτο στα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη - Τα νέα μέτρα

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και σούπερ μάρκετ - Τα νέα μέτρα

Κλειστά θα είναι από την Τετάρτη όλα τα εμπορικά καταστήματα, μικρά και μεγάλα, σε όλη τη χώρα, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας νέα σειρά μέτρων κατά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από μεθαύριο αλλά και ο υποχρεωτικός κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων εισέρχονται στην Ελλάδα αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής κυβερνητική επρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που αντικαθιστά τον Στέλιο Πέτσας ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε η ίδια, η απόφαση αφορά επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται:

- Φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με την τροφοδοσία της αγοράς, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες ενώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζεται κανονικά

Παράλληλα αποφασίστηκε:

- η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου στην πρωτεύουσα μέχρι το τέλος Απριλίου

- η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

- ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Πελώνη, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας.

Σημείωσε, δε, ότι στο σημερινό Eurogroup η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για τέλεση απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο.

Δείτε όλη την ενημέρωση:

Το κείμενο ανανεώνεται...