Skip to main content

Κούβελας: Οι ομογενείς μας στην Αμερική αποτελούν μεγάλη δύναμη για την Ελλάδα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας στο πρόσφατο ταξίδι του στη Βοστώνη είχε επαφές με ομογενείς της Αμερικής.

Επαφές και επικοινωνία με τους ομογενείς της Αμερικής είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας στο πρόσφατο ταξίδι του στη Βοστώνη.

Ο κ. Κούβελας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανταποκρίθηκε στην τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε η Ομοσπονδία των Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας να παραστεί ως Τελετάρχης στη μεγάλη παρέλαση για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και τον ελληνικό αγώνα για την ανεξαρτησία».

«Η παρουσία μου στην παρέλαση με γέμισε συγκίνηση κι αισιοδοξία για το μέλλον. Οι χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που παρέλασαν και πλημμύρισαν τον πιο κεντρικό δρόμο της Βοστόνης, έστειλαν μήνυμα ομοψυχίας και μας έκαναν να νιώσουμε πραγματικά περήφανοι», τόνισε ο κ. Κούβελας.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του δείπνου που οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων, άκουσε, τονίζεται στην ανακοίνωση, «με μεγάλο ενδιαφέρον τον πρόεδρό της Βασίλη Καυκά να επιβεβαιώνει ότι η ελληνική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής της Βοστώνης παραμένει μία από τις πιο ζωντανές και δραστήριες στην Αμερική. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η απόδοση τιμής στον πρώην καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Tufts και Κοσμήτορα της Σχολής, κ. Νικόλαο Μαδία, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών».

Ο κ. Κούβελας, μιλώντας στην εκδήλωση, εξήρε το σημαντικό έργο της ομογένειας και εξέφρασε τη χαρά του λέγοντας ότι «επιτέλους, μετά από δυο χρόνια πανδημίας, μπορούμε να γιορτάσουμε και πάλι όπως πρέπει». Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τις ομοσπονδίες ελληνικών συλλόγων της Αμερικής, καθώς όπως τόνισε, «αυτές διατηρούν πολύ ζωντανή την σχέση των ομογενών με την πατρίδα. Τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές δίνοντας το στίγμα της ένδοξης ιστορίας μας. Η κληρονομιά μας είναι ανυπολόγιστης αξίας και χάρη σε εσάς ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο».

Αναφερόμενος στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και η κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι «καθώς οι Έλληνες διαπρέπουν στις επιστήμες, το επιχειρείν, την καινοτομία, τις τέχνες και γενικά στις κοινωνίες που ζουν, σας παρακαλούμε να ασκείτε την επιρροή σας αδιάκοπα. Έχουμε ανάγκη να είστε πάντα ενεργοί για τα εθνικά μας ζητήματα και να διατηρούμε στενές επαφές, η ομογένεια μας με την ελληνική Πολιτεία. Είναι γεγονός ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την πατρίδα μας. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Και οι ομογενείς μας έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της χώρας που επιτελείται τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί η Μητρόπολη και για τη λειτουργία της Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. Ακόμη, το πρόγραμμα περιελάμβανε συνάντηση με το Συμβούλιο της Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στη Βοστώνη.