Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη-Κούβελα - Στο επίκεντρο το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Στη συζήτησή τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κυριάρχησε το θέμα της καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κούβελας, όπως επισημαίνεται, περιέγραψε λεπτομερώς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες, λόγω της έναρξης των εργασιών του Flyover και υπογράμμισε την ανάγκη για διαρκή και ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων, προκειμένου το πρόβλημα να μην οξύνεται. Συμπλήρωσε επίσης ότι απαιτείται διαρκής φροντίδα ώστε «όλα τα έργα υποδομής να τρέξουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών».

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ακρίβειας, που αγγίζει όλα τα νοικοκυριά, αλλά και στα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας από την οποία έχει «πληγωθεί» πολύ και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Τονίστηκε ότι η κοινωνία πλέον είναι ώριμη και η πολιτεία οφείλει να είναι ανυποχώρητη για την εξάλειψη του φαινομένου. Φυσικά και οι αθλητικοί παράγοντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά.

Η ολοκλήρωση του Μετρό τέθηκε επίσης επί τάπητος με τον βουλευτή της ΝΔ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επέκτασή του προς τα Δυτικά, υπογραμμίζοντας ότι «η δυτική Θεσσαλονίκη παραμένει πάντα ψηλά στις προτεραιότητες μου».

Ο κ. Κούβελας επεσήμανε την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης του ΟΑΣΘ, ώστε να δώσει λύσεις στις μετακινήσεις και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Όσον αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο κ. Κούβελας επανέλαβε ότι «εκτός από την ανακαίνιση του που έχει δρομολογηθεί, είναι απολύτως αναγκαία και η επέκτασή του σε γειτονικό κτήριο».

Τέλος, συζητήθηκε η ενίσχυση των νοσοκομείων της περιοχής, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο Ογκολογικό, αλλά και στο Παιδιατρικό νοσοκομείο. «Και σε αυτό το θέμα όλες οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα, καθώς η περιοχή έχει απόλυτη ανάγκη αυτά τα δυο νοσοκομεία», επεσήμανε ο Δημήτρης Κούβελας.