Skip to main content

Kούβελας: Στις 25 Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή…

«Σε εποχές διεθνούς αβεβαιότητας η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιμόνι, μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις»

του Δημήτρη Κούβελα*

Στις πρόσφατες εκλογές, οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία ως τη μοναδική σίγουρη λύση, που εξέφραζε ένα ευρύτερο μέτωπο μεταρρυθμιστικών, ευρωπαϊκών και πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων. Οι Έλληνες στις 21 Μαΐου έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις ζωές τους. Γύρισαν την πλάτη στον τυχοδιωκτισμό και είδαν κατάματα την πρόοδο. Κυρίως όμως αποφάσισαν, ότι δεν είναι η ώρα ούτε για πολιτικά «ραντεβού στα τυφλά», ούτε για κυβερνήσεις από κομματικούς «γάμους συμφέροντος» ή συμμαχίες «ηττημένων». Όμως, αλίμονο μας αν εφησυχάσουμε τώρα. Οι κάλπες που έχουμε μπροστά μας είναι και πάλι άδειες, ενώ το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου θα καθορίσει τα πάντα για την επόμενη τετραετία. Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή…

Η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή κυβέρνηση, που θα βάλει στο τραπέζι τους στόχους της επόμενης τετραετίας, όπως τους έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη της ΝΔ. Πρώτος στόχος είναι μία χώρα δυναμική και παραγωγική, με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και φυσικά με καλύτερους μισθούς. Ο δεύτερος στόχος είναι μία Ελλάδα πιο ανθρώπινη, με αξιοπρεπή υγεία, με σύγχρονα νοσοκομεία, με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους, με τον γιατρό και τον νοσηλευτή στο κέντρο κάθε πρωτοβουλίας. Τρίτος στόχος είναι μια κοινωνία ψηφιακή και πράσινη.

Ένα κράτος ακόμη πιο φιλικό για τον πολίτη, καθώς η ψηφιακή επανάσταση που ξεκίνησε τα τελευταία 4 χρόνια, έχει ακόμα πολλά βήματα για να ολοκληρωθεί. Τέταρτος στόχος, η συνέχιση της προσπάθειας για μια πατρίδα θωρακισμένη και ασφαλή. Υπερήφανη μέσα και έξω από τα σύνορά της αλλά και ισχυρή απέναντι σε όποιον τολμά να την απειλήσει.

Μην ξεχνούμε άλλωστε, ότι η ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή χάραξε τις απαραίτητες διπλωματικές «οδούς» με δυνατούς συμμάχους, ενώ πετύχαμε να κάνουμε τα ελληνικά σύνορα ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά. Πέμπτος στόχος είναι όλες εκείνες πολιτικές που θα δώσουν έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού και θα στηρίξουν στην πράξη την ελληνική οικογένεια.

Όλα αυτά θα γίνουν μέσα από την «καθαρή εντολή» της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, που θα γυρίσουν και πάλι την πλάτη στην λαϊκιστική αντιπολίτευση και στις φαντασιώσεις για εύκολες λύσεις, έναντι μετρήσιμων αποτελεσμάτων. Η ανάγκη μίας κυβέρνησης που θα μπορεί να αποφασίζει γρήγορα και να δρα συντονισμένα τους επόμενους μήνες, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ήδη κερδίσαμε πολλές μάχες στο πεδίο, απέναντι στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε ακόμη περισσότερες. Αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι φανερό ότι οι μεγάλες προσδοκίες των πολιτών, μετουσιώθηκαν σε γενναίες πολιτικές, κάτι που οι Έλληνες ήδη αναγνωρίζουν.

Στις νέες εκλογές λοιπόν, το κοντέρ μηδενίζει και δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί, με τελικό στόχο την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Σε εποχές διεθνούς αβεβαιότητας η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιμόνι, μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη, λαϊκή παράταξη που αποδεικνύει συνεχώς, ότι έχει βαθιά ριζωμένο στο πολιτικό DNA της, το «εμείς» και όχι το «εγώ». Το κόμμα των μεγάλων αποφάσεων και των δύσκολων εξισώσεων, που έβαλε την «υπογραφή» του για την σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τις μεγάλες κοινωνικές τομές. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και μετά τις εκλογές που έρχονται. Για την Ελλάδα που αξίζει στα παιδιά μας, μία ισχυρή Ελλάδα…!

 
Ο Δημήτρης Κούβελας είναι υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία