Skip to main content

Κούβελας: Η δυτική Θεσσαλονίκη προτεραιότητα της ΝΔ στην πράξη

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί η χαλαρή ψήφος ή η αποχή ακόμη και στις εκλογές με απλή αναλογική και ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Όχι στη χαλαρή ψήφο ή την αποχή από τις κάλπες. Είναι κεντρικός εκλογικός στόχος, σύμφωνα με τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος σε συνάντησή του σήμερα με δημοσιογράφους δήλωσε αισιόδοξος για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική.

Ο κ. Κούβελας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να πεισθεί ο πολίτης ότι είναι κρίσιμο να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές. Η χαλαρή ψήφος ή η αποχή, σημείωσε, δεν πρέπει να υπάρξει ούτε στις πρώτες εκλογές, οι οποίες έχουν τη δική τους μεγάλη σημασία.

Ο κ. Κούβελας είπε ότι «δίνουμε μάχη γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δέχομαι την εκδήλωση της διαμαρτυρίας, αλλά όχι χωρίς αιτία. Εμείς στόχο έχουμε να μιλήσουμε στους πολίτες και αυτό που θέλουμε είναι να μας ακούσουν. Δεν πάμε στις εκλογές με βεβαιότητες. Η αυτοδυναμία πιστεύω θα έρθει για τη ΝΔ στις δεύτερες εκλογές, αλλά δεν είναι κάτι δεδομένο. Κερδίζεται με αγώνα. Εμείς θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες με στοιχεία τι σημαίνει Τσίπρας και τι Μητσοτάκης και πιστεύω ότι έτσι θα καταλάβουν τι διακυβεύεται στις κάλπες και τι είναι καλό για τους ίδιους και για τη χώρα».

Ο κ. Κούβελας έστειλε τα κεντρικά πολιτικά μηνύματα, τονίζοντας πως «η ΝΔ ό,τι είπε το έκανε και ό,τι σήμερα προβληματίζει τους πολίτες δεν είναι αποτέλεσμα δικών μας πολιτικών, αλλά οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Η συνέπεια είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Image

Ο κ. Κούβελας επισήμανε μάλιστα ότι θα ήθελε να υπάρξει περισσότερη και ακόμα πιο συλλογική δράση των βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ, πέρα από τις προσωπικές προσπάθειες του καθενός ξεχωριστά. «Έτσι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο αποδοτικοί», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε ότι παρά τη φημολογία δεν περίμενε ότι θα το έκανε πράξη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μεγάλο βάρος έριξε ο κ. Κούβελας στη δυτική Θεσσαλονίκη. «Από την πρώτη μέρα της θητείας μου η δυτική Θεσσαλονίκη είναι ψηλά στην ατζέντα μου και χαίρομαι που συνέβαλα να εμπεδωθεί αυτή η προτεραιότητα στις πολιτικές της κυβέρνησης και το συμμερίζεται και ενεργεί γι' αυτό τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί, με συγκεκριμένο πλέον σχέδιο και έργο. Δεν είναι τυχαίο ότι πέραν του προγράμματος της ΝΔ για τη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη υπάρχει και ειδική ατζέντα για τη δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που το χτίσαμε συστηματικά. Για παράδειγμα, η κουβέντα για την επέκταση του μετρό δυτικά ξεκίνησε σε πραγματική βάση και ουσιαστικά με την κυβέρνηση της ΝΔ. Θεωρώ ότι την ερχόμενη Τετάρτη η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δυτική Θεσσαλονίκη και η ομιλία του στο Κλειστό της Σταυρούπολης θα έχει πολύ μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα, θα περάσει τα κατάλληλα μηνύματα και θα περιέχει πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις και στοχευμένες αναφορές για την περιοχή. Προσωπικά χαίρομαι που έβαλα κι εγώ το δικό μου λιθαράκι για να μπει η δυτική Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούβελας.