Skip to main content

Κούβελας: Στη ΝΔ είμαστε με τη σύγκριση και όχι με τη σύγκρουση

Ο Δημήτρης Κούβελας μίλησε για το έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια επισημαίνοντας ότι «αισθάνομαι χρέος μου να ανταποκρίνομαι στην εμπιστοσύνη σας με πράξεις και όχι με λόγια»

«Η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση είναι μπροστά μας. Η Ελλάδα του 2019 δεν έχει καμία σχέση με αυτή του 2023.  Στις 21 Μάϊου δεν υπάρχουν περιθώρια για «περιπέτειες...» και μετεκλογικές «τερατογεννέσεις», τόνισε στη συνάντηση που είχε με κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του δήμου Παύλου Μελά στο καφέ Calderon, στις Συκιές που ήταν κατάμεστο από κόσμο, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Ο βουλευτής κάλεσε τον κόσμο να συστρατευτεί με τη Νέα Δημοκρατία καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα αλλά εθνική αναγκαιότητα. Δεν υπάρχουν τα περιθώρια να γυρίσουμε σε ένα «σκοτεινό» και αβέβαιο παρελθόν, αλλά πρέπει να δούμε το μέλλον με καθαρή ματιά. Είμαστε με τη «σύγκριση» και όχι με τη «σύγκρουση».

Ο Δημήτρης Κούβελας μίλησε για το έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια επισημαίνοντας ότι «αισθάνομαι χρέος μου να ανταποκρίνομαι στην εμπιστοσύνη σας με πράξεις και όχι με λόγια».

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις στενές επαφές που είχε με αυτοδιοικητικούς και αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο που θα οδηγεί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα γίνει στο Φίλυρο. Επίσης, μίλησε για τις προσωπικές του ενέργειες μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα με την κατεχόμενη γη στα Μετέωρα Πολίχνης αλλά και στην οριστική χωροθέτηση του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείο στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, θέματα που είχε θέσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε συναντήσεις που είχε μαζί του.

Όπως είπε : «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανεγείρει κατοικίες κυρίως από το 1960 και μετά, για να καλύψουν τις βασικές στεγαστικές τους ανάγκες και έως χθες χαρακτηρίζονταν «καταπατητές», παρά τις επίμονες συλλογικές προσπάθειες που είχαν καταβάλει για να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις δόθηκε οριστική λύση σε ένα δίκαιο αίτημα. Για την ιστορία, η τροπολογία που έφερε για το συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση στη Βουλή, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων».

Ο κ. Κούβελας δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται, και στην επόμενη κυβερνητική τετραετία πάντα με την στήριξη του κόσμου, για περισσότερα σχολεία στην ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη, την απόδοση όλων των στρατοπέδων στους δήμους και τους πολίτες, την περιβαλλοντική αναβάθμιση, την αναμόρφωση των αστικών συγκοινωνιών και την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς τα Δυτικά.

«Η πόλη αλλάζει βήμα-βήμα και φαίνεται ότι ήδη κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης, που την μετατρέπει σε «πρωταγωνίστρια» για τη νέα εποχή», υπογράμμισε.