Skip to main content

Μπουτάρης στο Thessaloniki Pride: Ιερά εξέταση Αμβρόσιος και Σεραφείμ

Αν εξαιρέσεις ορισμένους σχιζοφρενείς, οι περισσότεροι είναι πιο μαλακοί, πιο ήσυχοι ακόμα και ο Άνθιμος, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κριτική στους ιερωμένους άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το 5ο Thessaloniki Pride, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν σήμερα.

Όπως είπε κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος, "οι παπάδες έχουν ησυχάσει, ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις".

"Αν εξαιρέσεις ορισμένους σχιζοφρενείς, οι περισσότεροι είναι πιο μαλακοί, πιο ήσυχοι ακόμα και ο Άνθιμος" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Χαρακτήρισε, ωστόσο, ιερά εξέταση τους κκ Αμβρόσιο και Σεραφείμ.

Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Τhessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης χαρακτήρισε γραφική την αντίδραση του Αμβρόσιου και ξεκαθάρισε ότι η αφίσα που κυκλοφόρησε με τον Εσταυρωμένο δεν είναι της διοργάνωσης.

Ο κ. Μπουταρης επανέλαβε την πρόταση του να υπάρξει μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. "Βάλτε το μάθημα στα σχολεία, για να καταλάβουν και οι γονείς. Μόνο έτσι εξαλείφεται το μίσος" υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος εκτίμησε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη δεν ειναι τοσο ασφαλής πολη για την ΛΟΑΤ κοινότητα (λεσβίες,ομοφυλόφιλοι, αμφί, τρανς κλπ), για να σχολιάσει στη συνέχεια ο κ. Βλαχογιαννης οτι ειναι σε καλο επίπεδο.