Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΥ Ο ΟΑΣΘ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ 40 ΕΚΑΤ.

Εκτελούμε ήδη άψογα τα δρομολόγια για τις 6 πρώτες γραμμές, είπε ο Στ. Τσόλης - Ίδια τιμή και εκδοτικά μηχανήματα όπως του ΟΑΣΘ στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Καλή συμφωνία χαρακτήρισε τη σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την εκχώρηση επιπλέον 25 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσόλης τόνισε πως «δύο κυβερνήσεις έκριναν σκόπιμο πως μέσα από αυτού του είδους τη διαδικασία  μπορεί να δοθεί σύντομα λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη».

Ειδικότερα, πάντως, και «προς απάντηση στο σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ», ο κ. Τσόλης τόνισε πως «όλο αυτό δεν είναι μια απευθείας ανάθεση για 100 χρόνια. Είναι μια ανάθεση μάξιμουμ 3 ετών και έως ότου προετοιμαστεί ο διαγωνισμός που ο κ. Τσερμενίδης αναγγέλλει. Εμείς επενδύουμε με την προοπτική να έχουμε καλύτερη συγκοινωνία για τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το έργο που έχει ήδη αναλάβει το ΚΤΕΛ με τα πρώτα 6 δρομολόγια νωρίτερα στη διάρκεια του έτους ο πρόεδρος κ.Τσόλης υπογράμμισε πως «το εκτελεί άψογα και στο 100% των δρομολογίων που προβλέπει ο ΟΑΣΘ» ενώ σχετικά με τους φόβους για το ενδεχόμενο αύξησης του εισιτηρίου συμπλήρωσε ότι «το έχουμε πει ποικιλοτρόπως. Το είπαμε και το λέμε και αυτό ισχύει. Εισιτήριο ίδιο όπως είναι και σήμερα και δρομολόγια όπως ακριβώς προβλέπεται στα χαρτιά και δεν τηρεί ο ΟΑΣΘ. Για τα επόμενα τρία χρόνια το ΚΤΕΛ εκτελεί με την τιμή που ισχύει σήμερα δηλαδή 1 ευρώ», είπε ενώ σημείωσε πως μέσα στα νέα οχήματα θα υπάρχουν και τα εκδοτικά μηχανήματα που βρίσκει κάποιος και σε εκείνα του ΟΑΣΘ.

Σχετικά με τον στόλο που θα προμηθευτούν τα ΚΤΕΛ αφότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ανάψει το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, περίπου στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως έγραψε πρώτη η Voria.gr, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανέφερε πως με την παρούσα σύμβαση «ο ΟΑΣΘ εξοικονομεί 40 εκατομμύρια και έχουμε καλύτερη προσφορά επιβατικών υπηρεσιών και με τα νέα λεωφορεία που δεν έχουν καμία σχέση με τον στόλο που κυκλοφορεί στην πόλη μέχρι στιγμής». Τα λεωφορεία μάλιστα θα πληρούν, όπως διαβεβαίωσε, όλες τις προδιαγραφές αστικής συγκοινωνίας του 2019.

Μία από τις προϋποθέσεις πάντως που έθεσε ο κ. Τσόλης στο Υπουργείο για την ανάληψη αυτού του μεταφορικού έργου ήταν η καταβολή των 17,3 εκατομμυρίων «απευθείας από τον ΟΣΕΘ γιατί η εμπειρία των 4 μηνών είχε πρόβλημα» όπου το κονδύλιο «περνούσε» μέσα από τον ΟΑΣΘ.

«Από αρχές Δεκέμβρη παίρνουμε τα λεωφορεία» πρόσθεσε ο κ.Τσόλης τονίζοντας παράλληλα πως «μέχρι να βαφτούν στα χρώματα του ΚΤΕΛ σταδιακά από αρχές του έτους θα αρχίσει η συγκοινωνία». Επανέλαβε πάντως πως «ψάχνουμε οδηγούς με εμπειρία οδήγησης που θα περάσουν και από ένα δεύτερο στάδιο ελέγχου για 330 εργαζόμενους εκτός από τους 80 που πήραμε ήδη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ