Skip to main content

Λεκάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να καταλάβει και δεύτερη έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης αναμένει εκπλήξεις στις εκλογές

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να καταλάβει και δεύτερη έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Λεκάκης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ανεβαίνει δημοσκοπικά σε σχέση με το 2019, οπότε είναι εφικτός ο στόχος του δεύτερου βουλευτή, με δεδομένο ότι μετά την απογραφή η Α' Θεσσαλονίκης θα έχει μία επιπλέον έδρα. Σχολιάζοντας την απόφασή του να πολιτευτεί είπε πως από 2015 είχε προτάσεις να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές, ανέφερε ότι έγινε έπειτα από πολλή σκέψη και καθώς θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα που φέρνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πορεύομαι χρόνια με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πήρα την απόφαση με πολλή σκέψη, αλλά και έπειτα από πολλά χρόνια εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση», σημείωσε τονίζοντας ότι δύο δήμαρχοι τον τίμησαν με θέσεις ευθύνης. «Θέλουμε ισχυρό, αυτόνομο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε, ενώ σχετικά με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση με σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά και θα συζητήσει πάνω σε προγραμματικές θέσεις και πως η χώρα δεν έχει περιθώριο να μείνει ακυβέρνητη. Τόνισε, εξάλλου, πως είναι το πρώτο κόμμα που κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ψηφοδέλτια, λέγοντας πως παρουσιάζει  σταθερότητα σε αυτά που λέει και κάνει ο πρόεδρος του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις στελεχών προς τη ΝΔ είπε πως είναι άνευ ουσίας, δεν αποδυναμώνουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπογράμμισε πως είναι πολύ αξιόλογα τα ψηφοδέλτια σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης και θα υπάρξουν εκπλήξεις στις εκλογές.

«Η πορεία είναι ανοδική και δεν σταματιέται», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοτικές εκλογές και σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σωκράτη Δημητριάδη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε πως δείχνει ότι στη διοίκηση Ζέρβα συνεργάστηκαν άνθρωποι που έβαλαν στην άκρη ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές για το καλό της πόλης. «Το πρόσημο είναι θετικό», είπε και δήλωσε περήφανος για τις επιλογές του. Πάντως, διευκρίνισε ότι, εφόσον εκλεγεί, δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, για τις οποίες είπε πως τα κόμματα δεν πρέπει να υποδεικνύουν υποψήφιους.