Skip to main content

Λεκάκης: Kακοστημένες δημοσκοπήσεις για ένα χαρτζιλίκι

Είναι σαφές πως δεν αποτυπώνουν πρόθεση ψήφου αλλά τις πολιτικές προθέσεις ή τους ευσεβείς πόθους κάποιων, υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος

Για κακοστημένες δημοσκοπήσεις «για ένα χαρτζιλίκι» έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη», Πέτρος Λεκάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατα γκάλοπ για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Με έκπληξη αλλά και οργή διαβάζω τον τελευταίο μήνα τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ και αφορούν πρόθεση ψήφου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι σαφές πως δεν αποτυπώνουν πρόθεση ψήφου αλλά τις πολιτικές προθέσεις ή τους ευσεβείς πόθους κάποιων», ανέφερε ο κ. Λεκάκης και πρόσθεσε:

«Κατανοώ την ανάγκη κάποιων “δημοσκόπων” να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους, όπως και την αγωνία ορισμένων κομματικών υποψηφίων που παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις με τα χρήματα που τα κόμματα τους διαθέτουν. Ας κάνουν ό,τι κάνουν τουλάχιστον να φαίνεται λιγότερο κακοστημένο».

«Πρέπει να ξέρουν όμως ότι τέτοιες παλιές και ξεπερασμένες πρακτικές δεν μπορούν πλέον να διαμορφώνουν το εκλογικό τοπίο, ούτε έχουν καμία απήχηση στην κοινωνία που μπροστά σε ένα τέτοιο στημένο θέατρο νιώθει μόνο αηδία», καταλήγει ο ίδιος.