Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΛΕΚΑΚΗΣ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ

Ο Πέτρος Λεκάκης στη συνάντηση με τον κ. Μήτκα σημείωσε πως στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» το ΑΠΘ έχει κεντρική θέση.

Συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα είχε σήμερα κλιμάκιο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη.

Ο κ. Μήτκας παρουσίασε τις ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες του ΑΠΘ, τις δράσεις για την εξωστρέφεια του ιδρύματος ενώ συζητήθηκε και το θέμα της ασφάλειας στους χώρους του πανεπιστημίου.

Ο κ. Λεκάκης σημείωσε πως στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» το ΑΠΘ έχει κεντρική θέση και πως ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η κοινωνία να ενταχθεί μέσα στο πανεπιστήμιο.

Για το θέμα της ασφάλειας ο κ. Λεκάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του φωτισμού μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους ενώ κατέθεσε και την πρόταση να εξεταστεί το θέμα ίδρυσης «πανεπιστημιακής αστυνομίας». Επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Αστικής Ασφάλειας το οποίο θα μπορεί να συνδράμει και στην ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους του ΑΠΘ.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ όπου ο κ. Λεκάκης παρουσίασε την πρότασή του για δημιουργία ενός ενιαίου πράσινου άξονα ΑΠΘ-ΔΕΘ-πάρκου ΧΑΝΘ αλλά και για ανάπλαση της Εγνατίας όπως και ενδεχόμενη πεζοδρόμηση και ανάπλαση της Αγγελάκη.

«Είναι προνόμιο για τη Θεσσαλονίκη να έχει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Το ΑΠΘ ξεχωρίζει για την ακαδημαϊκή και ερευνητική του πρωτοπορία. Οι φοιτητές και οι ερευνητικές δράσεις του ΑΠΘ ενισχύουν σημαντικά την οικονομία της πόλης. Εμείς θα ευνοήσουμε τη συνεργασία του ΑΠΘ με φορείς όπως η Ζώνη Καινοτομίας, το ΕΚΕΤΑ, η ΔΕΘ ώστε να υπάρχει ένα μέτωπο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Και είναι άδικο να αμαυρώνεται η εικόνα του από τα θέματα παραβατικότητας που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά και αποτελεσματικά» δήλωσε ο κ. Λεκάκης μετά τη συνάντηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιπρυτάνεις Νίκος Βαρσακέλης και Δέσποινα Κλαβανίδου καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ