Skip to main content

Λέστερ… από τα παλιά: Διέλυσε την Σίτι με 2-5 στο Etihad! (vid)

Οι Αλεπούδες διέλυσαν με το εμφατικό 2-5 τους πολίτες μέσα στο Etihad, κάνοντας την Αγγλία αλλά και την Ευρώπη να τρίβει τα μάτια της.

Στιγμές της σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα θύμισε η Λέστερ, αφού διέλυσε κυριολεκτικά την Μάντσεστερ Σίτι μέσα την έδρα της με τη εμφατικό 2-5, κάνοντας την Αγγλία και την Ευρώπη να τρίβει τα μάτια της.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτεροτρόπο για την ομάδα του Γκουαρντιόλα καθώς μόλις στο 4’ με τρομερό δεξί σουτ ο Μαχρέζ βρήκε το παραθυράκι φτάνοντας τα 58 γκολ τη μέρα που συμπλήρωσε 200 ματς στην Premier League (1-0).

Οπως αναμενόταν, οι παίκτες του Πεπ πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και είχαν φάσεις με Στέρλινγκ (17’) και Φερναντίνιο (25’) κόντρα σε μια Λέστερ που αμυνόταν και περίμενε κόντρα. Αυτή η κόντρα ήρθε στο 37’ για τους Foxes και ήταν αρκετή για να γίνει η ζημιά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Ο Μπαρνς έφυγε και είδε την κίνηση του Βάρντι, τον οποίο κράτησε από πίσω, μέσα στην περιοχή, ο Γουόκερ. Ο Αγγλός επιθετικός από τη βούλα τίναξε τα δίχτυα του Εντερσον και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Και αν τα πράγματα πήγαν στραβά στο πρώτο μέρος για την Σίτι, επειδή δέχθηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, στην επανάληψη πήγαν όσο χειρότερα γινόταν. Στο 54’ ο Καστάν έφυγε από δεξιά και γύρισε στην περιοχή και ο Βάρντι με εκπληκτικό τακουνάκι από το πρώτο δοκάρι έγραψε το 1-2. Πριν καλά καλά καταλάβουν οι Πολίτες τι έγινε, ο Γκαρθία ανέτρεψε τον Βάρντι μέσα στην περιοχή. Ο Αγγλος έστησε την μπάλα και νίκησε για τρίτη φορά τον Εντερσον για το 1-3. Το σοκ των γηπεδούχων ήταν μεγάλο, προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δοκάρι με τον Ντέλαπ στο 64’ αλλά το 77’ δέχθηκαν και 4ο γκολ με το τηλεκατευθυνόμενο σουτ του Μάντισον στο παραθυράκι (1-4). Ο Ακε μείωσε με κεφαλιά για το 2-4, όμως από νέο πέναλτι, αυτή τη φορά του Μεντί στον Μάντισον, ο Τιέλεμανς (είχε βγει ο Βάρντι) διαμόρφωσε το τελικό 2-5.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Ακε, Γκαρθία, Μεντί, Φερναντίνιο (51' Ντέλαπ), Ρόδρι, Φόντεν (64' Τόρες), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ.

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Καστάν, Εβανς (80' Φουχς), Σογιουντσού, Τζάστιν, Μεντί, Αμαρτέι, Τίλεμανς, Πράετ (68' Μάντισον), Μπάρνς, Βάρντι (85' Ιεανάτσο).