Skip to main content

Μαγκριώτης: Θα πρέπει να ενισχυθεί η αναβάθμιση της εκπαίδευσης

«Τέτοιες πρωτοβουλίες έχει ανάγκη η χώρα, για να προοδεύσει σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Το «παρών» στο ετήσιο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ. Μαγκριώτης συνεχάρη τον Πρόεδρο και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και υπογράμμισε:

«Η συμβολή του Πολυσυνεδρίου Nanotexnology 2019 είναι μεγάλη. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχει ανάγκη η χώρα, για να προοδεύσει σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο. Θα πρέπει να ενισχυθεί η αναβάθμιση της εκπαίδευσης, η έρευνα και η καινοτομία, ώστε να αναπτυχθούν περισσότερο  οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας».

Αργότερα ο κ. Μαγκριώτης  συναντήθηκε με αποφοίτους των ΑΤΕΙ και με φίλους στο δημοτικό διαμέρισμα Άγιου Παύλου του Δήμου Νεαπόλεως – Συκεών. Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Υποστηρίζουμε την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, την έρευνα και την καινοτομία, χωρίς ιδεοληψίες που καθηλώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Προτάσσουμε ως πρώτη πολιτική επιλογή την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στο νέο ΕΣΥ και τη νέα σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που υπηρετεί τον πολίτη.

Η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα γιατί, η απερχόμενη κυβέρνηση αφήνει τρύπες στην οικονομία και ένα κράτος βαρύ και αναποτελεσματικό.

Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να προχωρήσουμε με διάλογο θέσεων και προτάσεων. Διεκδικούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, με σχέδιο, ρεαλισμό, συνεργασία των αρμοδίων, με εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων δημόσιων και ιδιωτικών, γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθούν τα εισοδήματα των πολιτών, θα αποκτήσουν σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία οι άνεργοι, οι νέοι και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της επιστροφής των Ελλήνων που μετανάστευσαν την τελευταία δεκαετία.

Μπροστά στον κίνδυνο να αποκτήσουμε τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των χωρών της Λατινικής Αμερικής, με θύματα πάντα την μεσαία τάξη, τα αδύναμα λαϊκά στρωματά και τους νέους, το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ενισχυθεί, γιατί η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα της λογικής και της μετριοπάθειας».