Skip to main content

Μακελειό στην Πράγα: Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη συνδέεται με τη δολοφονία πατέρα και κόρης την περασμένη εβδομάδα

Πρόκειται για 32χρονο πατέρα και τη δύο μηνών κόρη του

Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο μακελάρης της Πράγας, ο οποίος επιτέθηκε στο πανεπιστήμιο του Καρόλου και σκότωσε 13 άτομα, συνδέεται με τη δολοφονία ενός πατέρα και της κόρης του στο δάσος την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η τσεχική αστυνομία, το όπλο που βρήκαν στο σπίτι του δράστη ταιριάζει, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση, με τις σφαίρες που βρέθηκαν στις σορούς της διπλής δολοφονίας στον εθνικό δρυμό Klanovicky κοντά στην τσεχική πρωτεύουσα. 

Ο 24χρονος μακελάρης πυροβόλησε και σκότωσε και τον πατέρα του στο χωριό του Χοστούν, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Πράγα.

«Ένας 32χρονος πατέρας και η δύο μηνών κόρη του σκοτώθηκαν από πυρά στο δάσος Klanovicky κοντά στην Πράγα την περασμένη Παρασκευή. Αλλά δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί εάν ο Κόζακ έχει πραγματικά κάποια σχέση με τις δολοφονίες», είχε αναφέρει την Πέμπτη ο αρχηγός της αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Αυτό που εκτιμούν, είναι ότι ο δράστης- που δεν έχει ποινικό μητρώο- επέλεξε τα θύματά του τυχαία.