Skip to main content

Μάλαμα: Να στηρίξουμε με όλα τα μέσα το λιανεμπόριο της Χαλκιδικής

Επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εμπορικά καταστήματα στα Νέα Μουδανιά και τη Νέα Καλλικράτεια και συνάντηση με τον δήμαρχο Προποντίδας.

Εμπορικά καταστήματα στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια επισκέφθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της στήριξης του εμπορικού κόσμου της περιοχής και της καταγραφής των προβλημάτων της αγοράς. Η κ. Μάλαμα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποίησε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, αποκλειστικά από μικρά εμπορικά καταστήματα της Χαλκιδικής, ενώ συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες για το πλαίσιο του “click away” και για τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε επίσης τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά, συζήτησε μαζί του όλα τα τρέχοντα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ενημερώθηκε και για τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του δήμου.



Όπως τόνισαν οι καταστηματάρχες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλευτού, οι διαδικασίες του “click away” είναι αδικαιολόγητα γραφειοκρατικές, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται ο κόσμος και να ευνοούνται οι μεγάλες υπεραγορές. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι θα μπορούσε το “click away” να συνδυάζεται με τη δυνατότητα να εισέρχεται ο πελάτης, με ραντεβού, στο κατάστημα, ώστε να μπορεί να επιλέγει τις αγορές του, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός. Στην ίδια κατεύθυνση ο δήμαρχος σημείωσε ότι η παρούσα κατάσταση αυξάνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα δημοτικά ταμεία, ενώ εάν δεν υπάρξει μία ουσιαστική τόνωση της ζήτησης, ο κίνδυνος για την τοπική οικονομία θα είναι τεράστιος.

Η κ. Μάλαμα επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της στους μικρομεσαίους επαγγελματίες της Χαλκιδικής, κάλεσε τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του από τα τοπικά καταστήματα, ενώ εξέφρασε την αγωνία της για το αύριο της τοπικής οικονομίας, με δεδομένο ότι «στην παρούσα περίοδο, με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να επιτείνει την ήδη βαθύτατη κρίση».