Skip to main content

Μάρτυρες υπεράσπισης Λιγνάδη: Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, λέει η Κούρκουλα

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη -«Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, ούτε δευτερόλεπτο», λέει η πρώην υπουργός.

Επί τρεις και πλέον ώρες η πρώην υπουργός Παιδείας και ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα, ο πρώην σύζυγός της, ο αδελφός του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και δύο ακόμα πρόσωπα έδιναν χθες το βράδυ κατάθεση στη 19η τακτική ανακρίτρια ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ελένη Κούρκουλα: «Ο Λιγνάδης είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος»

Η Ελένη Κούρκουλα, η οποία διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις επί σειρά ετών με τον Δημήτρη Λιγνάδη, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι τον Αύγουστο του 2015 τον φιλοξενούσε με τον τότε σύζυγό της στο σπίτι τους στην Ιθάκη και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στην Επίδαυρο, όπου, όπως λέει ο ένας εκ των καταγγελλόντων τον βίασε.

«Βρισκόταν στην Ιθάκη μαζί μας. Πήγαμε όλοι μαζί την 1n Αυγούστου. Όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί μας και το ξέρει όλη η Ιθάκη. Το διάστημα αυτό γίνονται πολλά πανηγύρια στην Ιθάκη και επειδή η παρουσία του κυρίου Λιγνάδη είναι εμφανής στα πανηγύρια, επειδή τραγουδάει, τον είδαν πολλοί άνθρωποι εκεί. Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, ούτε δευτερόλεπτο. Έχω φωτογραφίες από το κινητό μου που το αποδεικνύουν και είναι τραβηγμένες από την 1n Αυγούστου. Ήμασταν 22 ημέρες στην Ιθάκη. Τον Δημήτρη τον Λιγνάδη τον ξέρω 30 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο και είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή της.

Τι κατέθεσε ο αδελφός του σκηνοθέτη

Το άλλοθι που προβάλλει ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να επιβεβαίωσε ο αδελφός του, Γιάννης. «Τον Αύγουστο του 2015 βρισκόμασταν μαζί με τον αδερφό μου στην Ιθάκη. Πήγαμε εκεί μαζί με την κόρη μου και φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι που νοίκιαζε η Ελένη Κούρκουλα με τον σύζυγό της. Ήμουν με την κόρη μου, την κα Κούρκουλα, τον τότε σύζυγό της και τον αδερφό μου στην Ιθάκη από την 1n μέχρι περίπου τις 20 Αυγούστου. Το διάστημα που επέστρεψα την κόρη μου στην Αθήνα έλειψα από την Ιθάκη. (…) Παρέδωσα την κόρη μου στη μητέρα της, εγώ γύρισα με τη μηχανή μου, την οποία άφησα σε μια πάροδο του λιμανιού της Πάτρας, πήγα ξανά στην Ιθάκη και γύρισα με τον αδερφό μου, περί τα τέλη Αυγούστου. Υπάρχει μια μαρτυρία ότι ήμουν μαζί με την κόρη μου, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Αυγούστου, γιατί έχω στον υπολογιστή μου, μια δική μου φωτογραφία στην οποία φαίνεται η ημερομηνία».

Διονύσης Παναγιωτάκης: «Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη ο Λιγνάδης»

Τις καταθέσεις της Ελένης Κούρκουλα και του Γιάννη Λιγνάδη φέρεται να επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του Action24 και πρώην σύζυγος της Ε. Κούρκουλα, Διονύσης Παναγιωτάκης.

«Μείναμε όλοι μαζί στο σπίτι που νοικιάζουμε στην Ιθάκη. Ήμασταν εκεί σίγουρα μέχρι τις 20 Αυγούστου, μπορεί και παραπάνω. Λόγω του παιδιού, πηγαίναμε μόνο στα πανηγύρια, τα οποία αρχίζουν από τις 4 Αυγούστου και διαρκούν έως τις 15 Αυγούστου. Σχεδόν κάθε μέρα γίνεται ένα πανηγύρι. Ο κύριος Λιγνάδης δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος».

Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλε και ένας δικηγόρος, φίλος του σκηνοθέτη και του αδελφού του, ο οποίος κατέθεσε ότι έμαθε πως τον Αύγουστο του 2015 τα δύο αδέλφια παραθέριζαν στην Ιθάκη.

Συνταξιούχος δικαστική λειτουργός: «Ξέρω ότι η 40χρονη μάρτυρας ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη»

Στο 2010 και το ταξίδι του Δημήτρη Λιγνάδη στην Αίγυπτο αναφέρθηκε η αδελφή της πρώην συζύγου του αδελφού του σκηνοθέτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον έρωτα της 40χρονης μάρτυρος στο πρόσωπό του. «Το 2010, μετά το ταξίδι του στην Αίγυπτο, ο κατηγορούμενος ήρθε κατευθείαν στην Επίδαυρο, διότι 2-3 ημέρες πριν πήγαιναν για να ετοιμαστούν για την παράσταση» είπε σχετικά με το πού βρισκόταν ο σκηνοθέτης, επιμένοντας ότι δεν βρέθηκε στην Αθήνα.

«Ξέρω ότι η 40χρονη μάρτυρας ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη. Για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να υποθέσω γιατί καταθέτει όλα αυτά για τον Λιγνάδη. Είναι πολύ περίεργο, πώς, εφόσον τον ξεπέρασε και παντρεύτηκε, λέει τώρα αυτά. Είναι πολύ περίεργο και δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Πηγή: iefimerida.gr