Skip to main content

Μαξίμου για Τζιτζικώστα: Πήγε εκεί όχι μόνο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος

Δεν έδωσαν οι Τούρκοι καμία απάντηση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας γιατί δεν τον άφησαν να μπει στη Σμύρνη, λένε κυβερνητικές πηγές

Το φλέγον διπλωματικό ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου στην τουρκική επικράτεια του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνεται από τις κυβερνητικές πηγές, ο περιφερειάρχης πήγε το πρωί του Σαββάτου στη Σμύρνη με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, δηλαδή όχι μόνο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Διαβάστε ακόμη: Οργή ΥΠΕΞ: Εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου στον Τζιτζικώστα

«Όταν έφτασε οι Τούρκοι είπαν στον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους δεν δόθηκε απάντηση. Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν», συμπληρώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές, υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με το ΥΠΕΞ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. «Ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου. Ο κ. Τζιτζικώστας παραμένει για την ώρα στο πλοίο και θα επιστρεψει στην Ελλάδα», ανέφεραν.