Skip to main content

Μαζικές απεργιακές πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη πορείες από τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά καθώς και την ΕΔΟΘ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σημειώθηκαν από τις πρωινές ώρες σε όλο το κέντρο της πόλης.

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι διανομείς που πραγματοποίησαν μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.

Από το Άγαλμα Βενιζέλου, τα σωματεία και τα συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Στους δρόμους βρέθηκαν και οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των σχολών τους από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν πρωτοβάθμια σωματεία, εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αναρχικές συλλογικότητες. Πραγματοποίησαν πορεία και φώναξαν συνθήματα, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στη φτώχεια και τον πόλεμο».

Διαβάστε επίσης - Θεσσαλονίκη: Νέα κατάληψη στο παλιό νοσοκομείο Λοιμωδών - «Διεκδικούμε το αυτονόητο» (vid)

Παράλληλα στους δρόμους για την απεργία βγήκε και η ΕΔΟΘ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πορεία πραγματοποιούν και υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Αντιτίθενται στον εμβολιασμό και φωνάζουν συνθήματα ενάντια στις αναστολές.

Η πορεία των σωματείων και των συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι και αποπειράθηκαν να μπουν στον χώρο. Λίγο αργότερα, ένταση σημειώθηκε μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από την πύλη 14, όπου και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.