Skip to main content

Με πιστοποιητικό από την ΚΕΔΕ η σίτιση και φροντίδα αδέσποτων ζώων

Κατά τη συνέντευξη Τύπου για τον covid-19 ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μέτρα για τη σίτιση και φροντίδα αδέσποτων ζώων.

Σε νέες διευκρινίσεις για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊoύ προχώρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά.

Αναφερόμενος σε όσους φροντίζουν εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους, είπε πως θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται κοντά στα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός δήμου, ανέφερε πως μετά από συννενόηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τους δήμους, θα πρέπει να πάρουν σχετική βεβαίωση από την ΚΕΔΕ που θα έχει διάρκεια 3 ώρες. 

Σχετικά με τις δύο πτήσεις από την Ισπανία, που χθες χαρακτήρισε υγειονομική βόμβα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι οι 21 θετικοί στον ιό προέρχονταν από 16 περιοχές της χώρας, εκ των οποίων οι επτά δεν έχουν ακόμη κρούσμα, τονίζοντας ακόμα μια φορά ότι ο περιορισμός τους στο ξενοδοχείο ήταν αναγκαίο μέτρο.

Από τα 21 κρούσματα που βρέθηκαν στις δύο πτήσεις οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ τόνισε αναφερόμενος σε διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν, πως όλοι είτε βρέθηκαν θετικοί είτε αρνητικοί ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, απλά δόθηκε προτεραιότητα στους νοσούντες για να τεθούν αμέσως σε καραντίνα.