Skip to main content

ΜέΡΑ25: Επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη η διοργάνωση παρέλασης και εορτασμού του Αγ. Δημητρίου δείχνει ότι δεν επιδιώκεται αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην επικοινωνία και όχι στην ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας στοχεύουν σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκη τα μέτρα του λεγόμενου μίνι lockdown που επιβλήθηκαν στην πόλη.

«Ένα τέτοιο μέτρο βιώνουμε ξανά στη Θεσσαλονίκη με το «μίνι-lockdown» της νυκτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και απαγόρευσης της μουσικής, το οποίο δεν έχει παρά ελάχιστη ουσιαστική επίδραση στη διασπορά του κορονοϊού, ενώ αδιαφορεί για τις κοινωνικές προεκτάσεις ενός lockdown και χτυπάει εκ νέου συγκεκριμένους κλάδους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα δύο χρόνια της πανδημίας», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα αναφέρεται πως το μόνο που φαίνεται να κάνει το νέο μέτρο του μίνι-lockdown είναι να συνηθίζει τους κατοίκους της πόλης σε ένα τρίτο μακροχρόνιο lockdown, «που η ανεπάρκεια της κυβέρνησης μπορεί να φέρει στο άμεσο μέλλον», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακόμα επισημαίνεται πως  «το ό,τι ταυτόχρονα θα λάβουν χώρα ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φανερώνει πως το lockdown δεν έχει να κάνει με την πραγματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά με την υποκριτική και ψηφοθηρική στάση της κυβέρνησης καθ' όλο το διάστημα της διακυβέρνησής της».