Skip to main content

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη: Το 60% κάτω των 32 ετών στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης

Αισιοδοξία για υψηλά εκλογικά ποσοστά στη Θεσσαλονίκη - «Ψηφοδέλτιο με άτομα που κράτησαν αλώβητο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»

Αισιοδοξία ότι το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» θα σημειώσει υψηλά ποσοστά στη Θεσσαλονίκη εκφράστηκε κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Α' εκλογική περιφέρεια της πόλης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον πολυχώρο ΕΝΕΚΕΝ.

Εισήγηση στην εκδήλωση πραγματοποίησε η υποψήφια Επικρατείας και πρώην βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Στο πάνελ ήταν και ο εξίσου υποψήφιος στο Επικρατείας του κόμματος της Αριστεράς Χρήστος Λάσκος.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην εισήγησή της τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο στην Α' Θεσσαλονίκης αποτυπώνει την εκλογική συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τη ΛΑΕ και άλλων αριστερών δυνάμεων αλλά και ανένταχτων. «Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει ανθρώπους που μπορούν να εφαρμόσουν ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές λύσεις. Εμπεριέχει όμως και ρήξεις με τη λιτότητα και τον ευρωμονόδρομο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ανέφερε σημεία από το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25-Συμμαχια για τη Ρήξη. Έθεσε ως στόχο της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά εναντιώθηκε και στην ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως υπογράμμισε, η πολιτική που ακολουθούν είναι μνημονιακή.

Παράλληλα, είπε ότι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στοχεύει στην ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, τονίζοντας ότι «είμαστε ένα μέτωπο ρήξης, ανατροπής και αλλαγής. Παράλληλα η Συμμαχία είναι ένα πρώτο μεγάλο και ελπιδοφόρο βήμα για την ενότητα της Αριστεράς».

Αναφορά έκανε και στη δυνατότητα των κινημάτων «να πετυχαίνουν μικρές και μεγάλες αλλαγές» αλλά και στο «να γεννηθεί ξανά η ελπίδα ότι υπάρχει πολιτική διέξοδος ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

Τέλος, επισήμανε ότι το ψηφοδέλτιο στην Α΄ Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ζητά «με καθαρή συνείδηση να το στηρίξετε γιατί τα άτομα αυτά κράτησαν αλώβητο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς μένοντας πιστοί στο «όχι» του 2015», προσθέτοντας ότι στο ψηφοδέλτιο αυτό μπορούν να δουν τον εαυτό τους οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι που συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Λάσκος, αναφέρθηκε στον στόχο για τη Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτοπόρα στον αγώνα που δίνει το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να συστρατευτεί και άλλος κόσμος, τονίζοντας πως τα σημάδια, που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι αισιόδοξα για να δημιουργηθεί ρεύμα για τη Συμμαχία στην πόλη κοντά στις εκλογές.
 
Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Θωμάς Αχταρίδης.

Τα ονόματα του ψηφοδελτίου

Στα 21 ονόματα που ανακοινώθηκαν το 43% είναι γυναίκες και το 57% άνδρες. Παράλληλα, όλοι είναι απόφοιτοι ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ το 60% είναι ηλικιακά κάτω των 32 ετών.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι είναι οι, όπως παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου:

Σοφία Αβραμίδου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορίας-Αρχαιολογίας μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως φιλόλογος στη μη τυπική εκπαίδευση με ευάλωτους/-ες εφήβους/-ες μαθητές/-τριες και ενήλικες προσφύγισσες μαθήτριες. Με τον σύντροφό της μεγαλώνουν τη δίχρονη κόρη τους. Είναι ιδρυτικό μέλος του δημοτικού σχήματος «Η Πόλη Ανάποδα». Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό κίνημα με ιδιαίτερη παρουσία στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και τους φεμινιστικούς αγώνες. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά.
 
Αλέξανδρος Γαλατιανός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989 και είναι κάτοικος Καλαμαριάς. Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας από το ίδιο τμήμα. Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στον χώρο της εκπαίδευσης. Η υπογραφή των μνημονίων τον οδήγησε να ενεργοποιηθεί σε κοινωνικό και κινηματικό επίπεδο εναντίον των μέτρων λιτότητας δίνοντας το πολιτικό του στίγμα και την αντίθεσή του σε αυτά. Το 2019 εντάχθηκε στο ΜέΡΑ25, διατελώντας συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης της Θεσσαλονίκης και, σήμερα, της Καλαμαριάς.

Πέτρος Γκότσης. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1994 και μεγάλωσε στην Τούμπα. Αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου του Leeds (Consumer Analytics and Marketing ). Είναι υποψήφιος Διδάκτορας Management στο πανεπιστήμιο του Innsbruck. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως στέλεχος Εμπορικού Σχεδιασμού στο εξωτερικό (Αυστρία). Αθλητής υδατοσφαίρισης, έχει αγωνιστεί για τις ομάδες Πόλο του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή. Ενεργός κινηματικά από τα σχολικά του χρόνια, συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα, στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ενώ το 2015, μαζί με συντρόφους του που τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ίδρυσαν τη ΛΑΕ.
 
Μαρία Ερμείδου. Γεννήθηκε το 1995, μεγάλωσε στην Περαία, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ και σήμερα ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, διεκδικώντας ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τον κλάδο. Είναι εκλεγμένη, με το δημοτικό σχήμα ‘’η Πόλη Ανάποδα’’ στο συμβούλιο της Α’ κοινότητας Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, τους αντιφασιστικούς, αντιρατσιστικούς και φεμινιστικούς αγώνες. Ως φοιτήτρια, ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής με τα ΕΑΑΚ, με ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά.
 
Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Έχει εργαστεί στον κλάδο του τουρισμού για πάνω από 8 χρόνια και πλέον έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό για βιοποριστικούς λόγους. Είναι ενεργό μέλος της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 από τον Σεπτέμβρη του 2019, όταν ένιωσε την ανάγκη να ενταχθεί σε πολιτική οργάνωση που κρατάει ζωντανή την ελπίδα της απελευθέρωσης της χώρας από τη χρεοδουλοπαροικία. Έχοντας βρει το ΜέΡΑ25 νιώθει πιο σίγουρος από ποτέ, ότι τα πάντα είναι δυνατά, έχοντας αρετή και τόλμη να οραματιστούμε ένα καλύτερο αύριο αρχίζοντας από σήμερα.
 
Πολυχρόνης Καράμπελας. Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη, στο Φάληρο, όπου και κατοικεί. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις με μεταπτυχιακές σπουδές στις Παγκόσμιες Προκλήσεις & Συστήματα Αναλύσεων και στην Πολιτική Ανάλυση. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, με ενεργό συμμετοχή σε κινήματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της πόλης και στους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Από το 2016 συμμετέχει στο DiEM25 και είναι ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25, στο οποίο σήμερα συμμετέχει ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας και ως συντονιστής του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Ευστάθιος Καρυπίδης. Ιατρός Πνευμονολόγος. Προσφέρει τις υπηρεσίες του εργαζόμενος σε δυο πολυϊατρεία στη Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά. Παντρεμένος με την Αναστασία, και πατέρας δύο παιδιών. Μέλος του DiEM25 από το 2016 και ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25, με το οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος και στις εκλογές του 2019.
 
Μιχάλης Κριθαρίδης. Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Είναι δικηγόρος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Οικονομική Επιστήμη. Έχει εργαστεί σε δικηγορικό γραφείο ως συνεργάτης με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και στο ΜέΡΑ25 ως νομικός σύμβουλος. Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2023, οπότε και ανακοινώθηκε ως υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Οργανώθηκε από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια στην Αριστερά, με πλούσια αρθρογραφία σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 και του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25.
 
Νικολέτα Λιλιδέρη. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί. Έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός και έχει μετεκπαιδευτεί βιωματικά στην εμψύχωση ομάδων, στο εκπαιδευτικό θέατρο και στο αισθητηριακό παιχνίδι. Η δια βίου μάθηση αποτελεί τρόπος ζωής γι' αυτήν. Οργανώνει και εφαρμόζει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε κοινωνικά και ηθικά ζητήματα. Στις ομάδες που εμψυχώνει, προωθεί τον ελεύθερο τρόπο σκέψης και έκφρασης σε κλίμα σεβασμού, αποδοχής και ενσυναίσθησης. Από τον Ιανουάριο του 2022 είναι μέλος του DiEM25 και του ΜέΡΑ25 και από τον Ιούνιο του 2022 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.
 
Γεώργιος Μιχούλης. Γεννημένος το 1997 στην Ελασσόνα, Λάρισας, μεγάλωσε και σπούδασε στην Καλαμαριά. Αποφοίτησε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού από το ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του εστίασε στη μηχανική μάθηση και βιοπληροφορική. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στις αποκεντρωμένες τεχνολογίες, στην ανάπτυξη web εφαρμογών και λύσεων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη. Εντάχθηκε στο ΜέΡΑ25, στο οποίο συμμετέχει ως αναπληρωτής συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης Καλαμαριάς, πολιτευόμενος για πρώτη φορά και έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ψηφιακής αναβάθμισης και πολιτικής και υποαπασχόλησης/ανεργίας των νέων.

Ευαγγελία Μουστάκα. Κατάγεται από την Κοζάνη και ζει στη Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια. Έχει περάσει από τα έδρανα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Με τον σύζυγό της Μοναστηρίδη Πρόδρομο, συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό, έχει αποκτήσει δύο κόρες. Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεπήδησε από τη βαθιά ανάγκη να υπερασπιστεί το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που δόθηκε περίτρανα το 2015 ενάντια στα μνημόνια. Συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις της πόλης και συμμετέχει στο ΜέΡΑ25 ως συντονίστρια τοπικής οργάνωσης. Θεωρεί ότι η ψήφος στο ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη είναι ο μόνος τρόπος για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εξαθλίωση της χώρας.
 
Παρθένα (Ρένα) Παπαδοπούλου. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από όπου και κατάγεται. Είναι απόφοιτη της σχολής Δημοσιογραφιας. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο αλλά και σε τοπικά έντυπα μέσα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεταφράσεις. Είναι μέλος του DiEM25 και ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25. Συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες από τα μαθητικά της χρόνια και συμμετέχει ενεργά στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και της φτώχειας, καθώς και σε συλλογικές δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον, τα δικαιώματα των γυναικών και τον αγώνα κατά της τσιμεντοποίησης των τελευταίων ελεύθερων δημόσιων χώρων. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

Μιλτιάδης Παυλίδης. Γεννήθηκε το 1990 στη Δράμα και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους γονείς του το 2003. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ το 2014. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημόσιος υπάλληλος του Βρετανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και παράλληλα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Νότιγχαμ Τρεντ. Επαναπατρίστηκε το 2021 και εντάχθηκε στο ΜέΡΑ25 την ίδια χρονιά. Είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές, κοινωνικές και κινηματικές δράσεις του κόμματος.
 
Κώστας Σαμδάνης. Γεννήθηκε στη Δράμα το 1981. Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ. Ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 20 χρόνια διατηρώντας δικό του γραφείο μελετών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας με θητείες στο ΔΣ, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών. Από το 2010 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και σε συλλογικούς φορείς μηχανικών όπως στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, το ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και το ΤΕΕ-ΤΚΜ. Δραστήριο μέλος του δημοτικού σχήματος «η Πόλη Ανάποδα» στον Δήμο Θεσσαλονίκης με συνεισφορά στα κινήματα για το δικαίωμα στη στέγη και τους δημόσιους χώρους.
 
Ευαγγελία Σιαρβαλή. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας. Είναι κάτοχος Διπλώματος Σύνθεσης, Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικό σταθμό. Είναι μέλος στην ΕΕΜΕ. Το 2011 πήρε δύο βραβεία σύνθεσης για σύγχρονη μουσική και το 2015 βραβείο από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Το 2018 έγραψε μουσική για την επιστήμη της Φυσικής στη Βιέννη της Αυστρίας. Το 2021 πήρε πρώτο βραβείο σύνθεσης για σόλο βιολί με έργο για τον κορονοϊό στην Αμερική. Επίσης έχει συγγράψει μουσικό εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπελοκήπων, του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης κατά των πλειστηριασμών και της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη.
 
Ευαγγελία (Λία) Σκαρλάτου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί. Είναι μητέρα μίας κόρης. Αποφοίτησε τη Σχολή Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην τράπεζα Αττικής ως οικονομική αναλύτρια και σήμερα εργάζεται σε ιατρικό διαγνωστικό κέντρο. Από φοιτήτρια ενδιαφέρθηκε για τα κοινά έχοντας όραμα μια ευρωπαϊκή κοινωνία Δημοκρατίας, Ισότητας, Ελευθερίας, Πράσινης Ανάπτυξης και Ευημερίας για όλους και όλες — ιδέες με τις οποίες βρήκε ταύτιση στο DiEM25 και στη συνέχεια στο ΜέΡΑ25 που με το μανιφέστο του ξύπνησε ελπίδες ότι οι ιδέες με αγώνες μπορούν να γίνουν πράξη, ώστε όλα να είναι αλλιώς.
 
Γρηγόρης Σκουλάς. Γεννήθηκε στις Αρχάνες Κρήτης. Κάτοικος Θεσσαλονίκης από το 1985. Εργάστηκε στη Nestlé, όπου διετέλεσε μέλος των Διοικήσεων του Σωματείου Εργαζομένων για 25 χρόνια. Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς. Μέλος του ΚΚΕ, κατόπιν του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε και εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, στην Πρωτοβουλία για τον ΟΑΣΘ και σε δράσεις αλληλεγγύης, συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Καλαμαριά. Από το 2022 είναι Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης: Η Συσπείρωση.

Παναγιώτης Σπαθής. Ομότιμος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός Μηχανικός, ΕΜΠ. Διδάκτωρ Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο. Καθηγητής Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ (1984-2022), Διευθυντής Εργαστηρίου Χημικής & Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας (2014-2017), Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ (2017-2022). Ασχολείται με τη Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Διάβρωση και Προστασία των Υλικών, Διάγνωση φθοράς και Συντήρηση Δομικών Υλικών Ιστορικών Μνημείων και Έργων Τέχνης. Ενταγμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια, αγωνίστηκε για Δημόσια και Δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των εργαζόμενων και τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Γεώργιος Φίκος. Γεννήθηκε το 1974, σπούδασε στο τμήμα Φυσικής ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 2005 αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Msc Ραδιοηλεκτρολογίας) και διδακτορική έρευνα (Αναλογικά Ολοκληρωμένα κυκλώματα), ως υπότροφος του ΙΚΥ και έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Φυσικού ΑΠΘ. Έκτοτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως Σχεδιαστής Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων. Μέλος του ΜέΡΑ25 από το 2019 και συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και συνδιαμόρφωσε τους κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας και τον Ανεξάρτητο, Αριστερό, Ριζοσπαστικό, Διεθνιστικό, Αμεσοδημοκρατικό πολιτικό χαρακτήρα του με το συνεπές, ρεαλιστικό πρόγραμμά του. Εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κατά το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο το 2022.

Μαρία (Μαριλού) Φυντανίδου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο ΤΕΙ Φλώρινας ενώ δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2011 με δική της εταιρεία στη διοργάνωση και παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ενδεικτικά έχει διοργανώσει συναυλίες με τους: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννη Σπάθα, Πασχάλη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μπλε, Κώστα Μακεδόνα, Γιώργο Καζαντζή, Πέννυ Μπαλτατζή, Χειμερινούς Κολυμβητές και άλλους. Υποστηρίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης και δη τους ντόπιους καλλιτέχνες. Επίσης έχει συνεργαστεί στις δημόσιες σχέσεις και στο booking καλλιτεχνών σε μουσικές σκηνές της πόλης (Μύλος, Μαύρη Τρύπα, Βεντέτα, Ξέφωτο).

Αικατερίνη Χρυσοχοΐδου. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Διοίκησης και Κοινωνικής Εργασίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός σε παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία. Συμμετέχει ενεργά στον αγώνα της υπεράσπισης των γυναικείων ζητημάτων αλλά και κατά του ρατσισμού. Συμπορεύεται με το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για την Ρήξη στον αγώνα κατά των καταστροφικών πολιτικών της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας.