Skip to main content

Μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Τη λήψη μέτρων για τα πατίνια, τα οποία έχουν κατακλύσει πολλά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης τονίζει ότι τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται μία έξαρση της χρήσης των ηλεκτροκίνητων πατινιών.

Ωστόσο, «το φαινόμενο έχει δυστυχώς και κάποιες αρνητικές πτυχές για τις οποίες θα επιθυμούσαμε την παρέμβαση σας» και προσθέτει: «πολλά μέλη του Επιμελητηρίου μας διαμαρτύρονται γιατί τα «οχήματα» αυτά σταθμεύουν σε σημεία στα οποία παρεμποδίζουν την ομαλή κίνηση των καταστημάτων».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «κανείς δεν γνωρίζει το νομικό καθεστώς που διέπει την κυκλοφορία τους στην πόλη. Τέλος, συχνά εκφράζονται και ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηστών, με το δεδομένο ότι τα πατίνια αυτά τα χρησιμοποιούν παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας, σπανίως δε φορώντας προστατευτικό κράνος».

«Πιστεύουμε ότι μία παρέμβαση σας θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ζορπίδης.