Skip to main content

Μέτρα σε δύο άξονες για τη στήριξη του τουρισμού στη Σαμοθράκη

Τα μέτρα που δεσμεύθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στη συνάντηση με φορείς του νησιού - Σε ποιους άξονες θα κινηθούν.

Στο πλέγμα δράσεων που θα τρέξει το υπουργείο Τουρισμού για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Σαμοθράκης, μετά το πρόβλημα που ανέκυψε στο νησί, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Σε σημερινή συνάντηση που είχε ο κ. Θεοχάρης με τον πρόεδρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλήνια, αλλά και με τον νέο δήμαρχο, Νίκο Γαλατούμο, επισημάνθηκε το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το νησί και γνωστοποιήθηκαν οι δύο βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί το υπουργείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώτος άξονας θα αφορά τη συνολική τουριστική θεώρηση στο νησί και, προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Τουρισμού «θα μεταφέρει τα λιμνάζοντα προβλήματα »του νησιού στα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την άμεση επίλυσή τους».

Σε πρώτο επίπεδο, όπως τονίστηκε, θα υπάρξει βοήθεια για την άμεση ανακούφιση και σε δεύτερο επίπεδο, μια μακρόχρονη στρατηγική, που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο άξονα των δράσεων, αυτός άπτεται καθαρά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Τουρισμού, και ο υπουργός εστίασε στην καμπάνια προβολής του νησιού στη Ρουμανία μέσω bloggers, αλλά και σε ενέργειες όπως η αδειοδότηση του κάμπινγκ, αλλά και η αξιοποίηση του Ξενία.