Skip to main content

Μήνυμα Ζέρβα εν όψει εκλογών: Όχι σε βρόμικο πόλεμο με ψηφοθηρικές στοχεύσεις - Η αναφορά του σε Ορφανό

Ζήτησε να γίνει με καθαρούς όρους ο προεκλογικός αγώνας εν όψει της αναμέτρησης τον Οκτώβριο - Η αναφορά του σε Ορφανό και Βούγια

Μήνυμα να γίνει με καθαρούς, αυτοδιοικητικούς όρους και σεβασμό στον πολίτη ο προεκλογικός αγώνας έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε, θα ήταν λάθος «να γενικευτεί μια τακτική σκανδαλολογίας και βρόμικου πολέμου με ψηφοθηρικές στοχεύσεις». «Ίσως ορισμένοι το επιχειρήσουν. Ίσως για αυτούς να είναι μονόδρομος. Όμως πιστεύω βάσιμα ότι αυτοί θα είναι μια δραματική μειοψηφία», υπογράμμισε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι διακρίνονται από έναν πολιτικό πολιτισμό, που, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελεί οξυγόνο για τη δημοκρατία. «Όσοι επιλέξουν να επενδύσουν στην πόλωση, στην τοξικότητα και στον διχασμό -δυστυχώς έχουμε δει αρκετά τέτοια στοιχεία στην τελευταία αυτή περίοδο- μάλλον θα μείνουν μια παραφωνία σε ένα σκηνικό εξέλιξης, ανάπτυξης και αυθεντικού ενδιαφέροντος για την πόλη και την εξέλιξή της», τόνισε ο δήμαρχος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας ζήτησε από τους υποψηφίους να καταθέσουν ιδέες, προτάσεις και προγράμματα. «Να μιλήσουμε όλοι θετικά για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. Η πόλη του 2023 δεν είναι ίδια με αυτή του 2015, του 2019. Έχουμε κάνει άλματα, παράλληλα όμως αντιμετωπίζουμε πολλές νέες προκλήσεις. Η οικονομία της πόλης έχει πάρει μπροστά και αυτό φαίνεται παντού γύρω μας: τουρισμός, επενδύσεις εταιρειών, ολοκλήρωση υποδομών. Δίπλα στα θετικά αυτής της εξέλιξης πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις νέες επιβαρύνσεις που αναπόφευκτα δημιουργούνται ως συνέπειες της εξέλιξης της πόλης μας».

Τέλος, ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε τους δύο επικεφαλής παρατάξεων που δεν θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές Γιώργο Ορφανό και Σπύρο Βούγια. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη αποχώρηση του κ. Ορφανού από την υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι για τέσσερα χρόνια υπήρξε μια αντιπολιτευόμενη φωνή και δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο, ο Γιώργος Ορφανός πάντοτε ενεργούσε πολιτικά, πάντοτε με ευγένεια και ήθος και πάντοτε σεβόμενος τα διακριτά δημοκρατικά όρια».

Τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του, όπως και στον Σπύρο Βούγια, που επίσης δεν θα λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.