Skip to main content

Μητέρα Άλκη: Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω - «Υπήρξε δικαίωση», λέει ο πατέρας (vid)

Η πρώτη αντίδραση των γονιών του Άλκη Καμπανού μετά την ανακοίνωση των ποινών για τους δώδεκα καταδικασθέντες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Για δικαίωση, που όμως δεν φέρνει πίσω το παιδί τους, έκαναν λόγο οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση που πάγωσε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε: Απόφαση Δικαστηρίου για δολοφονία Άλκη: Αναλυτικά όλες οι ποινές για τους δώδεκα καταδικασθέντες

«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μία μεγάλη δικαίωση για την οικογένειά μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», είπε η Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του Άλκη βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του ο σύζυγός της, Αριστείδης Καμπανός, ευχαρίστησε τον «απλό  κόσμο που μας συμπαραστάθηκε σε αυτόν τον μαραθώνιο δικαστικό αγώνα» .

«Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρχε τιμωρία. Η ποινή δεν είναι εξοντωτική, ήταν μέσα στα πλαίσια του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος του παιδιού μου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή της δίκης, ο κ. Καμπανός απάντησε πως «υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που έδιναν καταθέσεις κυρίως οι ιατροδικαστές και προσπαθούσα να συγκρατήσω την ψυχραιμία μου και την ηρεμία μου. Καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε δικαίωση με την απόφαση του δικαστηρίου».

Δίκαιη χαρακτήρισε την απόφαση και ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης.

«Ήταν 12 και ήταν 3. Ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν αστακοί και ήταν άοπλοι (σ.σ. ο Άλκης και οι φίλοι του). Ήταν οι ψυχές τους γεμάτες μίσος και κακία. Οι ψυχές αυτών των παιδιών ήταν γεμάτες αγάπη. Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε την δίκαιη ποινή», είπε μεταξύ άλλων.

Image