Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΜΕΤ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΞΑΣ

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του Competence Center for Business & Logistics Challenges.

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την από κοινού έρευνα και την κοινή χρήση των ερευνητικών τους υποδομών στο χώρο των μεταφορών και των logistics υπέγραψαν τη Δευτέρα το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και το Texas A&M Transportation Institute.

Το μνημόνιο υπογράφηκε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση  του Competence Center for Business & Logistics Challenges, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, για τη Δημιουργία του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου ThessINTEC στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί ένα από τα 6 mega projects που θα αναπτυχθούν για την προώθηση της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Εκ μέρους του ΙΜΕΤ υπέγραψε ο διευθυντής Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης κι εκ μέρους του Texas A&M Transportation Institute ο διευθυντής Greg Winfree. Ο Δρ. Μπεκιάρης εξήρε τη συνεργασία, τονίζοντας “τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Texas A&M Transportation Institute γενικότερα στις ΗΠΑ, καθώς και τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη συνεργασία”.

Η συνεργασία, αφορά σε τομείς που σχετίζονται με αυτόματα οχήματα, τεχνολογίες έξυπνων πόλεων, connected automated vehicles, ευφυή συστήματα μεταφορών ITS και cooperative ITS, Big Data Analytics.  

Tην προετοιμασία της συνεργασίας και το συντονισμό της υλοποίησης του μνημονίου είχε από την πλευρά του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ η Διευθύντρια Ερευνών κα Γεωργία Αϋφαντοπούλου.

To Texas A&M Transportation Institute υπάγεται στο Πανεπιστήμιο του Texas, ενός από τα μεγαλύτερα Πολυτεχνεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ