Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και στη Σαμοθράκη.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών στις δράσεις πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη να πρωταγωνιστούν.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στη Σαμοθράκη δύο μουσικές παραδοσιακές βραδιές και ημερήσια κρουαζιέρα γύρω από το νησί, και στην Αλεξανδρούπολη μουσικές βραδιές βινυλίου, παρουσίαση στο κτίριο των Ναυτοπροσκόπων παραδοσιακής ναυπηγικής σε ξύλινη βάρκα με κατάρτια και πανιά – περιήγηση στο Μουσείο τους – εκμάθηση ναυτικών κόμπων – εθελοντική αιμοδοσία, προβολή ταινίας με θέμα τη θάλασσα και τη ναυσιπλοΐα, νησιώτικη μουσικοχορευτική βραδιά με το συγκρότημα ΜΑΚΑΜ.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ έπεσε στην Αλεξανδρούπολη με συναυλία της Σαμοθρακίτισσας Ζωής Τηγανούρια στο ΝΟΜΑΡXEIO. Η βιρτουόζα του ακορντεόν και o κιθαρίστας Μιχάλης Σουρβίνος, με τον Γιάννη Τσαρσιταλίδη στην ερμηνεία των τραγουδιών και τον Στέλιο Γενεράλη στα κρουστά χάρισαν μια μαγική μουσική βραδιά στον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ