Skip to main content

Mouzenidis Travel: Χτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί δυο χρόνια μετά το «κανόνι»

Ο πλειστηριασμός, που θα γίνει αύριο, αφορά οικόπεδο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής - Ποια η τιμή εκκίνησης

Όταν ο ισχυρός άνδρας του τουριστικού ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδης έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021, υπήρξαν κάποιοι που θεώρησαν ότι το πολυμέτωπο επιχειρηματικό του εγχείρημα θα μπορούσε να έχει συνέχεια. Ωστόσο τα ανοίγματα ήταν πολλά με αποτέλεσμα η είδηση της πτώχευσης, που ήρθε λίγους μήνες αργότερα, να επιβεβαιώσει τους ψιθύρους που είχαν σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας τουριστικής αυτοκρατορίας, η οποία περιλάμβανε τουριστικό πρακτορείο, management ξενοδοχείων, παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι εμπορικό κέντρο, κατασκευαστική εταιρεία και μικρού μεγέθους αεροπορική εταιρεία, την Ellinair.

Αύριο, δυο χρόνια, σχεδόν, μετά το θάνατο του ιδρυτή της, θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για οικόπεδο της Mouzenidis Travel στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 560.000 ευρώ κι επισπεύδουσα είναι η Ολύμπιον Α.Ε.

Στο σφυρί θα βγει ένας αγρός 7,368,20 τ.μ. μαζί με διώροφο ακίνητο στη θέση «Πόρτες» του Αγίου Μάμα, βορειοανατολικά της Νέας Εθνικής Οδού Μουδανιών – Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τους εκτιμητές «το γήπεδο είναι ιδιαίτερα επίμηκες με πρόσωπο νοτιοδυτικά στην παράπλευρη της νέας οδού σε πλευρά 36,50μ, ενώ έχει βάθος 202,30μ και γειτνιάζει με άλλα αγροτεμάχια. Είναι γενικά επίπεδο, περιφραγμένο και στο μέσο του περίπου έχει ανεγερθεί διώροφο κτήριο με κεραμοσκεπή, που στέγαζε λειτουργίες της επιχείρησης. Στο τμήμα από την οδό μέχρι 35μ περίπου πίσω απο το κτήριο και σε έκταση 4 στρ. περίπου έχει ασφαλτοστρωθεί και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων. Στην περιοχή αυτή έχουν κατασκευαστεί και κάποια στέγαστρα στάθμευσης επιβατηγών αυτοκινήτων. Στο οπίσθιο τμήμα του σε έκταση 2500 τμ περίπου υπάρχει ελαιώνας. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται γενικά σε καλή κατάσταση με βάση την εκ του μακρόθεν παρατήρηση».

Το ακίνητο αποκτήθηκε από τη Mouzenidis Travel το 1991.

Αύριο ο πλειστηριασμός και για την ΤΕΞΑΠΡΕΤ

Αύριο, όπως έχει γράψει η Voria.gr, θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό και για την ΤΕΞΑΠΡΕΤ, που για δεκαετίας αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα της χημικοτεχνικής επεξεργασίας προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας. Τιμή πρώτης προσφοράς είναι τα 3,93 εκατ. ευρώ ενώ πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 64.051 τ.μ., που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός του οποίου έχουν ανεγερθεί ένα βιομηχανικό κτήριο - βαφείο - λευκαντήριο, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενές και άλλες υποδομές.