Skip to main content

Μουσείο της Ακρόπολης κατά Σούνακ: Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι αρχαιότητες αλλά και οι συμπεριφορές

«Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης

Με μια δήλωση όλο νόημα από τον γενικό διευθυντή του, Νικόλαου Χρ. Σταμπολίδης, το Μουσείο της Ακρόπολης παίρνει θέση για την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τα όσα δήλωσε στο BBC o Έλληνας ομόλογός του.

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης.
Και συνεχίζει:

«Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στην συνέντευξή του είπε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν, καθώς το να έχεις μερικά από αυτά στο Λονδίνο και τα υπόλοιπα στην Αθήνα ήταν σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση.