Skip to main content

Μύλος με τη λειτουργία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης - Δεν ανοίγει αύριο

Μπέρδεμα δημιουργήθηκε όταν η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook πως το κτήριο θα επαναλειτουργήσει αύριο.

Η παροιμία «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου» ισχύει στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης που παραμένει κλειστή επί περίπου 18 μήνες.

Το μπέρδεμα ξεκίνησε από τη στιγμή που η Βιβλιοθήκη ανήρτησε στο facebook πως ανοίγει τις πόρτες της ξανά για το κοινό αύριο. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Από την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κανονικά και ώρες 08:00-20:30. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείξατε!». Την ανάρτηση μάλιστα υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι διαδικτυακοί φίλοι της βιβλιοθήκης, κάνοντας σχόλια όπως «Επιτέλους» και «Καλή Αρχή».

Την ίδια στιγμή όμως το αυριανό άνοιγμα της βιβλιοθήκης δεν επιβεβαίωνε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, η οποία ήταν μέχρι πρότινος ενημερωμένη πως η βιβλιοθήκη βρισκόταν  στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών, οι οποίες θα ολοκληρώνονταν μέχρι τις 11 Απριλίου.

«Έγω δεν έχω ενημέρωση» δήλωσε στη Voria.gr η κ. Χρυσίδου λέγοντας ότι αυτή η πληροφορία βγήκε από κάποια γραφεία, ωστόσο η ίδια δεν είχε γνώση της εξέλιξης αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της βιβλιοθήκης είχαν λάβει εντολή από το γραφείο δημάρχου το κτήριο να ανοίξει αύριο κανονικά τις πόρτες του στο κοινό.

Λίγο αργότερα, η βιβλιοθήκη εξέδωσε καινούρια ανακοίνωση στην οποία ανάφερε: «για απρόβλεπτους τεχνικους λόγους, η Κεντρική Βιβλιοθήκη τελικά ΔΕΝ θα ανοίξει την Πέμπτη 6 Απρίλίου 2017. Σας ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».