Skip to main content

Βιβλιοθήκη ΑΠΘ: Μετά τα μπουκάλια έβαλαν κάδους σκουπιδιών για να μαζεύουν τα νερά! (vid)

Μετά το πλαστικά μπουκάλια ήρθε η ώρα των... κάδων απορριμμάτων για τη συλλογή των νερών από τη βροχή στην Κεντρική Βιβλιοθήκη - Τι λέει η διοίκηση

Δεν πέρασαν λίγες μέρες μετά τη συλλογή των υδάτων που έπεφταν από την οροφή με πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού και ήρθε η ώρα των... κάδων απορριμμάτων να πάρουν τη θέση τους στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε για ακόμη μία μέρα στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε ξανά πρόβλημα με τη διαρροή των υδάτων στο υπόγειο της κεντρικής βιβλιοθήκης, στο επιστημονικό αναγνωστήριο που βρίσκονται συνήθως μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του κάδου που... συλλέγει νερό ενώ δίπλα του δύο άτομα συνεχίζουν το διάβασμα!

Όπως είχε επισημάνει η Voria.gr, ο συγκεκριμένος χώρος, πέρα από αναγνωστήριο, αποτελεί και πραγματική βιβλιοθήκη δανεισμού και διαδανεισμού και αποτελεί σοβαρό ζήτημα το πώς και γιατί δεν έχει επιλυθεί μέχρι στιγμής, καθώς όπως υπογραμμίζουν πήγες στη Voria.gr η Πρυτανεία του ΑΠΘ είναι ενήμερη για το πρόβλημα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Τι λέει η διοίκηση της Βιβλιοθήκης

Σε δήλωσή της, την οποία απέστειλε στη Voria.gr, η προϊσταμένη διεύθυνσης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, Αγγελική Χατζηγεωργίου, αναφέρει για το ζήτημα:

«Το επιστημονικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, υπόγειο τμήμα του συνολικού κτιριακού συγκροτήματός της, λειτουργεί από το 2000 (δηλαδή εδώ και 22 χρόνια), σχεδιασμένο από τον καθηγητή αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Αναστάσιο Κωτσιόπουλο και από τις αρχιτέκτονες κυρίες Μόρφω Παπανικολάου και Ρένα Σακελλαρίδου (με συνεργάτιδα την κ. Αλεξ. Οικονομίδου). Αποτελεί μια σύγχρονη, καλαίσθητη και λειτουργική κατασκευή, η οποία έχει τιμηθεί στον σχετικό διαγωνισμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής με το πρώτο βραβείο “Αρχιτεκτονική 2000” ως το καλύτερο δημόσιο κτίριο της πενταετίας 1995-1999.

Σε έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως το σημερινό, αλλά και παλαιότερα όπως το 2018, παρουσιάζεται κάποιο τοπικά μεμονωμένο πρόβλημα, εισροής υδάτων από την υπερκείμενη της υπόγειας πτέρυγας κατασκευή. Το πρόβλημα αυτό ήδη έχει εντοπιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία, και η επίλυσή του έχει ενταχθεί από την Πρυτανεία σε μεγάλο τεχνικό έργο στεγανοποίησης των κτιρίων του ΑΠΘ, το οποίο έχει δημοπρατηθεί και πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Τονίζουμε επίσης ότι ουδέποτε έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φοιτητών ή στο υλικό που φυλάσσεται στην πτέρυγα αυτή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης».