Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΠΟΛΑΡΗΣ:ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε τη σχέση της θρησκευτικής διπλωματίας με την οικονομία, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Money Show» στη Θεσσαλονίκη.

Τη σχέση της θρησκευτικής διπλωματίας με την οικονομία ανέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Money Show» στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που έγινε σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, με τίτλο «Εκκλησιαστική διπλωματία και οικονομία», χαρακτήρισε «πολύτιμη κι αναντικατάστατη» τη συμβολή της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Όπως είπε «είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι σε αυτή την περίοδο, πολλές μητροπόλεις, στο πλαίσιο άσκησης του φιλανθρωπικού έργου ανέλαβαν σπουδαίες δράσεις», ενώ και «μέσω μητροπόλεων του εξωτερικού δημιουργήθηκαν σύνδεσμοι και σύλλογοι που υποστήριξαν οικονομικά σε μεγάλο βαθμό ελλείψεις και ανάγκες της πατρίδας μας».

«Χωρίς αμφιβολία, αυτό το δίκτυο που έχει ο Οικουμενικός Ελληνισμός στις πέντε ηπείρους μέσω της εκκλησίας, είναι ένα δίκτυο που εδώ και αιώνες επιτελεί με τον πιο απτό και πετυχημένο τρόπο ένα είδος διπλωματίας με πολλαπλές επεκτάσεις και προεκτάσεις, από τη θρησκεία και τον πολιτισμό μέχρι την οικονομία και την πολιτική», τόνισε ο κ. Μπόλαρης.

Πρόσθεσε δε πως «αυτή η "ήπια διπλωματία" είναι που ανοίγει δρόμους επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς, σε χώρες, σε κράτη. Είναι η "ήπια" πολιτική, η οποία ασκεί σταθερή επίδραση και στην οικονομία, καθώς βοηθά την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τις επιχειρήσεις και την αύξηση του τουρισμού».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ