Skip to main content

Μπουτάρης: Δεν έχουμε πολλές ελπίδες για σύνδεση με Σποράδες

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής Χρήστο Λαμπρίδη

Επαφές προκειμένου να υπάρξει και φέτος ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων πραγματοποίησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Για το θέμα συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής Χρήστο Λαμπρίδη. Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, έλαβε την υπόσχεση ότι θα προωθήσουν το θέμα, προκειμένου να είναι μια τακτική επιδοτούμενη γραμμή.

«Δεν έχουμε πάρα πολλές ελπίδες, διότι είναι διάφορα θέματα συμφερόντων που δεν είναι απλά», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας είχε επικοινωνία με τον Χρήστο Νικολόπουλο, αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να προχωρήσουν και εκείνοι σε ενέργειες.

Πάντως είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρξει φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες.

Σημειώνεται πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων ξεκίνησε μετά από διακοπή έξι ετών το 2016, με δρομολόγια μόνο κατά τη θερινή περίοδο, και συνεχίστηκε μέχρι το 2017 από τη Hellenic Seaways. Το 2018 η Hellenic Seaways δεν συμμετείχε στη διαδικασία ανάληψης του δρομολογίου. Τελικά αυτό επιδοτήθηκε και το ανέλαβε η εταιρεία Golden Star Ferries (15 Ιουνίου – 9 Σεπτεμβρίου).