Skip to main content

Τι απαντά ο Μπουτάρης στην πρόταση παραπομπής για το Φεστιβάλ

Σε επιμέρους πτυχή της ίδιας υπόθεσης, η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί ότι δεν υπήρξε κάτι αξιόποινο, υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα θέσει την υπόθεση «στις πραγματικές της διαστάσεις» δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά την πρόταση του εισαγγελέα που στέλνει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και πρώην μέλη του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματοφράφου, στο εδώλιο αναφορικά µε τις διπλές αμοιβές που εισέπραττε, µε σύµφωνη γνώμη της τότε διοίκησης, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Εϊπίδης.

Όπως εξηγεί ο κ. Μπουτάρης, «διετέλεσα πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2013. Αποδέχτηκα την τιμητική αυτή θέση παράλληλα με τα καθήκοντά μου ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία διακυβευόταν ακόμα και η δυνατότητα πραγματοποίησης των δύο Φεστιβάλ. Η υπόθεση για τις αμοιβές του Δημήτρη Εϊπίδη αφορά σε απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, η οποία εφαρμόστηκε και μετά το πέρας της δικής μου θητείας και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τις υπηρεσίες του Φεστιβάλ, από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι σε επόμενα στάδια η Δικαιοσύνη θα θέσει την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Άλλωστε, σε επιμέρους πτυχή της ίδιας υπόθεσης, η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί ότι δεν υπήρξε κάτι αξιόποινο».