Skip to main content

Παραλία:Δεν θα τοποθετηθεί το γλυπτό Βαρώτσου-Αλλάζει η δωρεά Ανδρεάδη

Άλλαξε τη δωρεά του ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης και αντί την τοποθέτηση του γλυπτού «Φιλία – Amicizia», αναλαμβάνει τη συντήρηση δύο πάρκων

Δεν θα τοποθετηθεί τελικά στη Νέα Παραλία το γλυπτό του εικαστικού Κώστα Βαρώτσου «Φιλία – Amicizia». Ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, δωρεά του οποίου θα ήταν το γλυπτό και η τοποθέτησή του, τελικά θα αναλάβει τη συντήρηση δύο πάρκων στη Νέα Παραλία, τον Κήπο των Γλυπτών και τον Κήπο της Μεσογείου.

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την επανατοποθέτηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή».

«Ο Ανδρεάδης είχε την πρόθεση να κάνει μια δωρεά στον δήμο, ένα γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου. Αυτό πέρασε από 100 κύματα. Ο κ. Ανδρεάδης διαφοροποιεί τη δωρεά στον δήμο και αντί του γλυπτού, θα αναλάβει τη συντήρηση δύο πάρκων στη Νέα Παραλία», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του γλυπτού «Φεγγαράκι» στη βάση του εντός της θάλασσας σημείωσε ότι θα γίνει με τη βοήθεια αερόστατου. «Την Παρασκευή το βράδυ θα γίνει η ανύψωσή του μέσα από τη θάλασσα με αερόστατο. Για την τοποθέτηση της βάσης του γλυπτού, θα χρειαστεί και η βοήθεια βατραχανθρώπων», είπε ο δήμαρχος.