Skip to main content

Νάουσα: Αναπληρωτής δήμαρχος ο Θεόδωρος Δολδούρης

Έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Δολδούρης είναι ο νέος αναπληρωτής δήμαρχος του δήμου Ηρωικής Πόλεως μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Δολδούρης ορίστηκε αναπληρωτής δήμαρχος, λόγω της επιβολής του διοικητικού μέτρου της αργίας στον δήμαρχο Νάουσας Νικόλαο Κουτσογιάννη μέχρι την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, μετά την αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει ο κ. Κουτσογιάννης.

Διαβάστε Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης - Τι λέει στη Voria.gr

Κουτσογιάννης για αργία: Άθλια η απόφαση της Αποκεντρωμένης, εφηύραν οικονομική ζημία του δήμου Νάουσας

Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του αντιδημάρχου, ορίστηκε αναπληρωτής ο επίσης αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας.

«Σήμερα σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία κληθήκαμε να ορίσουμε, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τον αναπληρωτή του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου μας, του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Κοινού Τόπου  Νίκου Κουτσογιάννη. Μια αναπλήρωση ενός πρόσφατα εκλεγμένου δια της δεδηλωμένης λαϊκής εντολής, δημάρχου. Η διαδικασία αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανεπιεικούς επιβολής  του διοικητικού μέτρου της αργίας, ως κύρωση,  για παράβαση αναγόμενη στα έτη 2016-2017», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Δολδούρης.

Έκανε λόγο για μια .«άτυπη εμφύλια σύρραξη η οποία διεξάγεται κυρίως εντός των δικαστικών αιθουσών. Η διαμάχη αυτή αποτελεί μείζον λόγο της κατακρήμνισης και της παρακμής μας».

«Ως αποτέλεσμα εισπράττουμε την υποβάθμιση της διοίκησης του δήμου και τον ευτελισμό των θεσμικών μας οργάνων, κυρίως του δημοτικού συμβουλίου. Οι προσωπικές αντιπαλότητες  έχουν εγκατασταθεί πάνω από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η εμπάθεια και η χαιρεκακία αποτελούν, φευ, κυρίαρχα συναισθήματα. Όλα τα παραπάνω έχουν εγκαθιδρυθεί στη θέση της οφειλόμενης καλοπροαίρετης πολιτικής αντιπαράθεσης. Η πολιτική μας έχει εγκαταλείψει προ πολλού».

»Εν τω μέσω αυτής της ατμόσφαιρας μου αποδόθηκε από το σώμα η τιμή της προσωρινής αναπλήρωσης ενός ικανότατου και αφοσιωμένου εκλεγμένου Δημάρχου, με την παράλληλη  ευθύνη της ανάληψης του βάρους της διοίκησης του δήμου μας για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα έως την τελική δικαίωση  του».

Ο κ. Δολδούρης τόνισε ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση συνεπικουρούμενος από μια ικανότατη ομάδα αιρετών.

«Ο τόπος μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κρεμάμενος από μικρές , λεπτές , αλλά πανίσχυρες κλωστές. Η ισχύς τους αντλείται από την αγάπη όλων μας, ημών και υμών ,  για τον τόπο που μας γέννησε, μας εξέθρεψε και μας μεγάλωσε. Τη δύναμή μας την αντλούμε από όσους τον κουβάλησαν στους ώμους τους και μας τον παρέδωσαν, φέρνοντας μας  ως εδώ. Αυτούς που  τιμούμε διπλά σήμερα, Σάββατο των Ψυχών. Εύχομαι σε όλους μας τους συνδημότες υγεία και στους συναδέλφους της διοίκησης μας και του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, επιπλέον, δύναμη», κατάληξε στη δήλωσή του.