Skip to main content

Φερχόφσταντ: Ναι στη βοήθεια, αλλά να ξέρουμε τι θα κάνει τα λεφτά

Την αντίδραση του αρχηγού των φιλελευθέρων ευρωβουλευτών Γκι Φερχφόφσταντ προκάλεσε η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει στο ευρωκοινοβούλιο.

Την αντίδραση του αρχηγού των φιλελευθέρων ευρωβουλευτών Γκι Φερχφόφσταντ προκάλεσε η άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα σχέδια του για την Ελλάδα.
 
Σημείωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων για να διασώσει την Ελλάδα, αλλά δεν προτίθεται να εξηγήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τι ακριβώς θα κάνει με τα χρήματα αυτά.
 
«Δεν καταλαβαίνω τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, που θέλει να επιτύχει μια συμφωνία με την υπόλοιπη Ευρώπη για να αποφύγει το Grexit, αλλά δεν θέλει να έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.   
 
Ο ευρωβουλευτής τόνισε πως δεν θέλει να δει ένα Grexit, αλλά αντί αυτού μια βιώσιμη συμφωνία. «Βασικό όμως είναι ο Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξηγήσει στον Ευρωπαίο φορολογούμενο πως θα κρατήσει συμπαγή την Ευρωζώνη» υπογράμμισε. Ο Γκί Φερχόφσταντ δήλωσε πως «θέλουμε να τον βοηθήσουμε, όμως πρέπει να ξέρουμε τι θέλει να κάνει».