Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας από τουρίστες που «έβαλε τελευταία στιγμή ως υποχρεωτική».

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτική συμπλήρωση ειδικής φόρμας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό εξαπολύει η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρει σε σχετική της δήλωση, το υπουργείο Τουρισμού «έβαλε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ως υποχρεωτική» τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας, με συνέπεια, όπως τονίζει η ίδια, να ακυρώνονται ταξίδια προς την Ελλάδα.

«Στη Γερμανία το λένε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο: "Ήταν ανάγκη να μας ειδοποιήσετε τελευταία στιγμή, όταν γνωρίζετε τόσο καιρό ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος  την 1η Ιουλίου; Στη Γερμανία ο Τύπος προτρέπει: μείνετε εντός χώρας. Γιατί στην Ελλάδα τα έκαναν μπάχαλο"» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει: «Αντί σήμερα να ελπίζουμε για την επανεκκίνηση του τουρισμού, προβληματιζόμαστε ακόμη περισσότερο».

Αναλυτικά η δήλωση της βουλευτή Κατερίνας Νοτοπούλου:

«Προειδοποιήσαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε.

Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας ο Τουρισμός της χώρας μπαίνει στο «απόσπασμα».

Το Υπουργείο Τουρισμού έβαλε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ως υποχρεωτική τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, και ο ελληνικός Τουρισμός «λούζεται» τις αντιδράσεις.

Οι ακυρώσεις – κυριολεκτικά στο παραπέντε- από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία είναι χιλιάδες.

Οι Σουηδοί ενημερώνονται τελευταία στιγμή, και ενώ έχουν βγάλει εισιτήρια και έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, ότι δεν θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα «μέχρι νεωτέρας».

«Στη Γερμανία το λένε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο : "Ήταν ανάγκη να μας ειδοποιήσετε τελευταία στιγμή, όταν γνωρίζετε τόσο καιρό ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος  την 1η Ιουλίου; Στη Γερμανία ο Τύπος προτρέπει: μείνετε εντός χώρας. Γιατί στην Ελλάδα τα έκαναν μπάχαλο"» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει: «Αντί σήμερα να ελπίζουμε για την επανεκκίνηση του τουρισμού, προβληματιζόμαστε ακόμη περισσότερο».

 Ο νέος κυβερνητικός αιφνιδιασμός και το αλαλούμ οδήγησαν σε περαιτέρω περιορισμό των αφίξεων στην πιο κρίσιμη φάση της φετινής τουριστικής περιόδου, δυσφημίζοντας για μία ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς.

Κι αντί σήμερα να ελπίζουμε για την επανεκκίνηση του τουρισμού, προβληματιζόμαστε ακόμη περισσότερο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ