Skip to main content

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης πιθανότερος γαλάζιος υποψήφιος για την ΠΕΔΚΜ

Η υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου, Λάζαρος Κυριζογλου, για την ΚΕΔΕ ανοίγει τον δρόμο για τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη στην ΠΕΔΚΜ.

Η κλειδωμένη υποψηφιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ανοίγει τον δρόμο για τους υπόλοιπους 37 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να τον διαδεχτούν στην προεδρία της ΠΕΔΚΜ.

Πολλές «ορέξεις» δεν φαίνεται να υπάρχουν. Εξάλλου, οι ισορροπίες στην ΠΕΔΚΜ είναι λίγο – πολύ γνωστές και τα δεδομένα δεν επιτρέπουν σε ορισμένους επίδοξους προέδρους να διεκδικήσουν τον θώκο, διότι δεν διαθέτουν την εκλογική δύναμη να το κάνουν.

Με βάση την κομματική τοποθέτηση των νέων δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως δήμαρχοι με Νεοδημοκρατική ή ΠΑΣΟΚική προέλευση μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την προεδρία της ΠΕΔΚΜ. Με την πλάστιγγα βέβαια να γέρνει εμφανώς υπέρ των γαλάζιων δημάρχων.

Από τους «πράσινους» δημάρχους, ο Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος είναι τα δυο φαβορί για να διεκδικήσουν την ΠΕΔΚΜ και τα ονόματά τους ακούγονται στα «πηγαδάκια», πλην όμως οι ίδιοι τηρούν στάση αναμονής και δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο πάντως ακούγεται μόνο ένα όνομα με ισχυρή πιθανότητα να διαδεχτεί τον κ. Κυρίζογλου. Είναι ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος φέρεται να συσπειρώνει όχι μόνο δημάρχους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και κάποιους που εμφανίστηκαν ως ανεξάρτητοι ή κινούνται μεν στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο εκτιμούν τον κ. Καϊτεζίδη, τόσο για το έργο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και για τον ήπιο και μη συγκρουσιακό χαρακτήρα του.

Ο κ. Καϊτεζίδης επίσης αποφεύγει να ανακοινώσει τις προθέσεις του, αφού και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τονίζει ότι πρέπει πρώτα να γίνει σεβαστή η επιθυμία του κ. Κυρίζογλου και αναλόγως των εξελίξεων στο ζήτημα των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΚΕΔΕ θα λάβει και ο ίδιος τις δικές του αποφάσεις.