Skip to main content

ΠΕΔ-ΚΜ: Για δεύτερη θητεία πρόεδρος ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης – Μονοπαραταξιακό το προεδρείο (φωτο+video)

Αποχώρησε με αιχμές η αντιπολίτευση από τη διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου και της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης

Την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας επισφράγισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στη σημερινή συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις εκλογές των νέων οργάνων της Ένωσης.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ενώ στη θέση του γραμματέα επανεξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης. Για πρώτη φορά από το 2014 το προεδρείο είναι μονοπαραταξιακό, αποτελούμενο αποκλειστικά από συμβούλους της πλειοψηφίας.

Προηγήθηκε διαβούλευση με την παράταξη της αντιπολίτευσης, στην οποία προτάθηκε μία θέση στην εκτελεστική επιτροπή, με τον επικεφαλής της, δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών και τους συμβούλους της παράταξής του να μην το δέχονται και να αποχωρούν από τη διαδικασία των εκλογών. Η ρήξη είχε προέλθει από τη γενική συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. κατά την οποία ο κ. Δανιηλίδης, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη θητεία είχε κάνει λόγο για υποστολή της σημαίας από την ΠΕΔ-ΚΜ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η παράταξη της πλειοψηφίας να μην προσφέρει την αντιπροεδρία στην αντιπολίτευση, όπως συνέβη στις δύο προηγούμενες θητείες.

Image

Ο κ. Καϊτεζίδης ευχαρίστησε τους συναδέλφους που τον τίμησαν με την ψήφο τους και δήλωσε ότι θα παλέψει για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση. «Θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά προβλήματα μπροστά μας, αλλά έχουμε και ελπιδοφόρες προοπτικές. Θα διεκδικήσουμε τις ελπιδοφόρες προοπτικές της τοπικής μας αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο επανεκλεγείς πρόεδρος.

Image

Αποχώρηση με αιχμές

Προτού αποχωρήσει, ο κ. Δανιηλίδης έκανε λόγο για προειλημμένη απόφαση της πλειοψηφίας, η οποία είναι «διχαστική διασπαστική, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση σε δύσκολους καιρούς που θα έπρεπε να σφυρηλατείται η ενότητα και ο αγώνας, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε όσα μπορούμε και να διεκδικήσουμε πράγματα». Μάλιστα, σημείωσε πως η απόφαση αυτή αποκλείει την παράταξη του 37%, η οποία αύξησε τη δύναμή της, ενώ είναι πλήρως ανακόλουθη με τις εξαγγελίες του προέδρου λίγα 24ωρα νωρίτερα περί ενότητας, σύμπλευσης και συνεργασίας. Επανέλαβε την επίμαχη θέση ότι η ΠΕΔ-ΚΜ υπέστειλε τη σημαία των διεκδικήσεων με αποτέλεσμα να είναι τα τελευταία χρόνια ο σάκος του μποξ για την κυβέρνηση. «Θα είστε εύκολη λεία με αυτές τις επιλογές για το κεντρικό κράτος. Αν συνεχίσουμε με αυτό το πλαίσιο τότε θα φάμε κι άλλα γκολ», τόνισε και δεσμεύτηκε ότι η παράταξη θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Image

Λυπηρό γεγονός χαρακτήρισε ο κ. Καϊτεζίδης την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, στην οποία καταλόγισε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. «Για μένα είναι λυπηρό το γεγονός της αποχώρησης του καλού φίλου και συναδέλφου, του Σίμου Δανιηλίδη. Πιστεύω ότι και ο ίδιος αν το ξανασκεφτεί θα δει ότι έκανε ένα λάθος, γιατί η αυτοδιοίκηση είναι μια, ενιαία και δυνατή και είναι κακό κάποιοι να θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις ή να εκτελούν διατεταγμένες κομματικές αποστολές», είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς θα υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση με πνεύμα ενότητα και συνεργασίας με όλους. Σε καμία περίπτωση όμως η ενότητα και η συνεργασία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σαν αδυναμία», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «κανένας δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν υπερασπίστηκα την ενότητα και τη συνεργασία».

Ο κ. Καϊτεζίδης δεσμεύτηκε ότι σε κάθε περίπτωση η παράταξη Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί θα συνεχίσει να ακούει όλους τους συναδέλφους από όποια παράταξη και να προέρχονται και θα ενσωματώσει κάθε πρόταση αυτοδιοικητική.  το ενσωματώσουμε και θα το παλέψουμε και θα το διεκδικήσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα. Μάρτυράς μου, η πορεία μου 25 χρόνια στη διοίκηση του δήμου και τα τελευταία χρόνια και στην περιφερειακή μας ένωση,.

Στην εκτελεστική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν τα τρία μέλη του προεδρείου, εξελέγησαν επίσης ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στη συνεδρίαση, εξάλλου, συγκροτήθηκε σε σώμα το πενταμελές εποπτικό συμβούλιο, στο οποίο πρόεδρος αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Αναστάσιος Καζαντζίδης και αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.