Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο Μάριος Καργιώτης νέος Συμπαραστάτης του Δημότη

Ο δικηγόρος Μάριος Καργιώτης στην δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι για τη θέση, συγκέντρωσε 27 ψήφους.

Ο δικηγόρος Μάριος Καργιώτης εκλέχθηκε για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον δήμο Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Καργιώτης στη δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι, συγκέντρωσε 27 ψήφους. Αρχικά στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη έλαβαν μέρος εννέα υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν τις εξής ψήφους: 7 Απόστολος Αγγελόπουλος, 1 Κωνσταντίνος Αμασόγλου, 6 Κλεόβουλο Θεοτόκη, 5 Δήμητρα Καμπουράκη, 10 Μάριος Καργιώτης, 1 Χρήστος Παππάς, 1 Απόστολος Υπερήφανος, 1 Μαρία Χατζηγεωργίου και 7 Ιορδάνης Χατζηκαλλινικίδης.

Λίγο πριν τη δεύτερη ψηφοφορία παραιτήθηκαν πέντε υποψήφιοι και στη διαδικασία συμμετείχαν οι κ.κ.: Απ. Αγγελόπουλος, Μ. Καργιώτης, Κλ. Θεοτόκης και Μ. Χατζηγεωργίου.

«Στόχος μου είναι να αναδείξω αυτό το θεσμό και να τον αγκαλιάσουν οι δημότες της Θεσσαλονίκης και αυτό μπορεί να γίνει με δουλειά, δουλειά, δουλειά», τόνισε σε δηλώσεις του ο νέος Συμπαραστάτης του Δημότη.

Για έναν εξαιρετικά σημαντικά θεσμό μίλησε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Μάριε καλή δουλειά και καλή συνεργασία. Ο κ. Καργιώτης πρέπει πλέον να σηκώσει μανίκια και να δουλέψει», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα καλείται να εξετάζει καταγγελίες που αφορούν στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και να αναλαμβάνει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τις συναλλαγές του κόσμου με τις τοπικές αρχές. O ΣΔΕ έχει υποχρέωση να απαντά στον πολίτη εγγράφως ή ηλεκτρονικώς εντός 30 ημερών.

Ακόμη, στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται η σύνταξη ετήσιας έκθεσης, στην οποία μεταξύ άλλων θα διατυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με τους πολίτες.