Skip to main content

Ενόχληση Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις Πέτσα

Ο Νίκος Νίτσας εμφανίστηκε ενοχλημένος από την εικόνα την οποία δημιούργησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη διάθεση εθελοντισμού ιδιωτών γιατρών.

Περίπου εκατόν εβδομήντα ιδιώτες γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουν εκδηλώσει την προθυμία τους να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Voria.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας.

Το στοιχείο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε δηλώσει το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος είχε αφήσει αιχμές κατά των ιδιωτών γιατρών λέγοντας πως “συνολικά στη χώρα μας μόνο οκτώ ιδιώτες γιατροί δήλωσαν πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ”.

Ο κ. Νίτσας εμφανίστηκε εμφανώς ενοχλημένος από την εικόνα την οποία δημιούργησε ο κ. Πέτσας. Στο ερώτημα, δε, εάν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ιδιώτες γιατροί οι οποίοι έχουν παρουσιαστεί στα νοσοκομεία και έχουν αναλάβει υπηρεσία, ο κ. Νίτσας παραπέμπει στο υπουργείο Υγείας. “Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, σας παραπέμπω στο αρμόδιο υπουργείο καθώς και στις δηλώσεις τις οποίες έκανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου”.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε κι αυτός με τη σειρά του ότι «οι γιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη είναι 170” και ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρει πίσω τις δηλώσεις του. Ανέφερε επίσης ότι και άλλοι γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν το ΕΣΥ, “στη Λάρισα 25 και αντίστοιχα σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας. Και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι 20 ιδιώτες γιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το σύστημα υγείας”, τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.