Skip to main content

Ο ρωσικός οργανισμός αντιντόπινγκ άρχισε έρευνα για το υποστηρικτικό προσωπικό της Βαλίεβα

Στο σουηδικό εργαστήριο στο οποίο στέλνονται τα δείγματα για ανάλυση απέδωσε την καθυστέρηση ενημέρωσης του θετικού αποτελέσματος η ρωσική πλευρά.

Ο ρωσικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ ανακοίνωσε ότι θα διερυνήσει την εμπλοκή του υποστηρικτικού τιμ της Καμίλα Βαλίεβα, μετά την αποκάλυψη ότι η 15χρονη αθλήτρια «φαινόμενο» του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. «Λόγω του γεγονότος ότι η αθλήτρια είναι ανήλικη, η RUSADA άρχισε έρευνα στο προσωπικό της αθλήτριας. Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθούν όλες οι συνθήκες μίας πιθανής παραβίασης των κανονισμών αντί-ντόπινγκ, προς το συμφέρον του "προστατευόμενου προσώπου"», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού οργανισμού.

Διαβάστε: Η Βαλίεβα ήταν θετική πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε ό,τι αφορά την καθυστερημένη γνωστοποίηση του θετικού αποτελέσματος, καθώς το δείγμα συλλέχθηκε τον Δεκέμβριο, ο RUSADA αναφέρει ότι ενημερώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα (7/2), τη μέρα δηλαδή που η Βαλίεβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Απέδωσε, δε, την καθυστέρηση, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, στο σουηδικό εργαστήριο στο οποίο στέλνονται τα δείγματα για ανάλυση (αφού η Ρωσία δεν έχει διαπιστευμένο εργαστήριο), το οποίο ήταν απασχολημένο με εξετάσεις για covid-19.