Skip to main content

«Όχι» Μπουτάρη σε πρόταση για υποψηφιότητα της κόρης του Φανής

Τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων του Σπύρου Βούγια και του Χάρη Αηδονόπουλου και η συγκέντρωση στο σπίτι του Σπηλιωτόπουλου

Γράφει ο Σαλονικιός

Είναι αρκετοί, ως γνωστόν, οι υποψήφιοι οι οποίοι προσπαθούν να προσεταιριστούν την «Πρωτοβουλία» εμφανιζόμενοι ως συνεχιστές της, ακόμη και εκείνοι που σε προηγούμενες εκλογές στέκονταν «απέναντι». Δεδομένου, όμως, ότι τα στελέχη της παράταξης Μπουτάρη έχουν διασκορπιστεί σε διάφορους συνδυασμούς, κατά κύριο λόγο βεβαίως σε αυτούς του Πέτρου Λεκάκη και του Σπύρου Βούγια, ουδείς είναι εύκολο να ισχυριστεί ότι είναι ο συνεχιστής της σημερινής διοίκησης.

Ωστόσο, ο κυρ Γιάννης έχει δεχτεί πιέσεις ώστε να εκφραστεί με απολύτως ξεκάθαρο τρόπο υπέρ κάποιου από τους συνδυασμούς της κεντροαριστεράς. Βεβαίως, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι βρίσκεται εγγύτερα προς την πλευρά του Λεκάκη, καθώς εκεί είναι υποψήφιοι οι περισσότεροι από τους αντιδημάρχους του, όμως, ορισμένοι επιθυμούν πιο χειροπιαστές αποδείξεις στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, μαθαίνω ότι πριν από μερικές ημέρες υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε από τον δήμαρχο να μεσολαβήσει ώστε η κόρη του Φανή να μπει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό του. Όπως με ενημέρωσε πηγή μου, ο Μπουτάρης ήταν αρνητικός, αλλά το ίδιο αρνητική ήταν και η κόρη του κι έτσι το αίτημα απερρίφθη.  

Στα αυριανά εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» εστιάζει την προσοχή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Σπύρος Βούγιας. Θα γίνουν στις 8 το βράδυ, στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, στον αριθμό 13 (λίγο κάτω από την Τσιμισκή), εκεί όπου στεγαζόταν για δεκαετίες το γνωστό ταβερνάκι «Άριστον». Η εκδήλωση περιλαμβάνει έναν χαιρετισμό του Σπύρου, αλλά και ζωντανή μουσική από μια κομπανία με χάλκινα και πνευστά, φυσικά συνοδεία οίνου.

Κατά τα άλλα ο Βούγιας συνεχίζει τις περιοδείες στα διαμερίσματα, τις οποίες κάνει κάθε Τετάρτη, με στόχο να κλείσει τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Η κατεύθυνση είναι οι συνδυασμοί στα διαμερίσματα να έχουν στον τίτλο τους τη λέξη «ΠΟΛΗχρωμη» ώστε να παραπέμπουν στον κεντρικό συνδυασμό (π.χ. ΠΟΛΗχρωμη Τούμπα). Επίσης, καθημερινά ο Σπύρος συμμετέχει σε συγκεντρώσεις σε μαγαζιά και σε σπίτια τις οποίες διοργανώνουν φίλοι του συνδυασμού.

Την παρουσίαση των υποψηφίων του ανά δημοτική ενότητα ξεκινά από το προσεχές Σάββατο ο Νίκος Ταχιάος. Η αρχή θα γίνει από την Ε’ κοινότητα με εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Κολοσσαίον» όπου θα παρουσιαστεί το σύνολο των υποψηφίων τοπικών συμβούλων.

Κατά τα άλλα ο Νίκος συνεχίζει τις περιοδείες σε γειτονιές, στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια, ενώ συμμετέχει σε συγκεντρώσεις σε ιδιωτικούς χώρους τις οποίες διοργανώνουν φίλοι του συνδυασμού. Μια τέτοια εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσου Σπηλιώπουλου. Τη διοργάνωσε η σύζυγός του, με προσκεκλημένες μερικές δεκάδες γυναίκες και σε αυτήν παρέστη ο υποψήφιος δήμαρχος, μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία.

Όταν οι υποψήφιοι υπερβαίνουν τους είκοσι είναι λογικό να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον. Κάπως έτσι, αύριο το βράδυ, στις 8 θα γίνουν τα εγκαίνια ενός ακόμη εκλογικού κέντρου, πέρα από αυτό του Σπύρου Βούγια. Πρόκειται για το εκλογικό κέντρο του Χάρη Αηδονόπουλου το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο της επί της οδού Εγνατίας οικοδομής, στον αριθμό 98.