Skip to main content

Όλες οι ελληνικές start up που θα βρείτε στο περίπτερο Digital Greece

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης χρηματοδοτεί τη συμμετοχή περισσότερων από 120 νεοφυών επιχειρήσεων στο περίπτερο 12.

Το σύνολο της ελληνικής startup κοινότητας θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θεματικό πάρκο Digital Greece το οποίο οργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Το θεματικό πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας θα αναπτυχθεί στο περίπτερο 12, το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τμ. και θα φιλοξενήσει περισσότερες από 120 νεοφυείς επιχειρήσεις.  

Στόχος του φιλόδοξου σχεδίου που χρηματοδοτεί το υπουργείο ΨΗΠΤΕ είναι πέρα από την παρουσίαση των καινοτόμων ιδεών και των προϊόντων των startups η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με προτεραιότητα στον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης και στις επαφές με επενδυτές. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, ομιλίες και workshops. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» θα λειτουργήσει δίπλα στο Αμερικανικό περίπτερο 13, που επικεντρώνεται στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες startuppers για σημαντικές επαφές και networking για την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.

Επιπλέον, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των start ups, το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ θα δρομολογήσει τρένο, το οποίο θα μεταφέρει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά τους συμμετέχοντες στην «Ψηφιακή Ελλάδα». Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, στο περίπτερο 12 θα λειτουργήσει ραδιοτηλεοπτικό στούντιο για την προβολή των επιτευγμάτων των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

«Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητά μας, καθώς θα οδηγήσει στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ θεωρούμε υποχρέωσή μας τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και της παρουσίας τους στη ΔΕΘ, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups, μέσω της παρουσίασης των επιτευγμάτων τους και, βέβαια, τη δικτύωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους μέσα από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Το ΨΗΠΤΕ και η Helexpo-ΔΕΘ  ανέθεσαν την οργάνωση του πρωτότυπου αυτού project για την ανάδειξη του εγχώριου οικοσυστήματος των startups στον Γιώργο Χριστοφορίδη, πρώην συνεργάτη του υπουργού Νίκου Παππά. Τη χωροταξική επίβλεψη είχε η μη κερδοσκοπική εταιρεία IDGC.

Δυναμική συμμετοχή στο περίπτερο Digital Greece θα έχουν φυσικά και οι startups της Θεσσσαλονίκης μέσω των οικοσυστημάτων καινοτομίας Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, που προωθεί και το brand Thessaloniki Innovation Friendly Destination, Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και Ok!Thess καθώς και μεμονωμένα.

Διαβάστε επίσης: Οι startups της Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας σε επενδυτές στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά όλες οι εταιρείες καινοτομίας που θα βρίσκονται στο περίπτερο «Ψηφιακή Ελλάδα»(έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι 3 Σεπτεμβρίου):

Εταιρείες Αγροτεχνολογίας

Mermix  
Botilia  
CityCrop  
SFMinGR
Agrologies  
Augmenta
Geabit  
BIOMAS  
Plant Box  
BeeCamp

Εταιρείες HealthTech

Vitabroad
Ingredio  
Yayaka  
StArtbio
Nable Solutions  
e-NIOS APPLICATIONS  
Doctor anytime  
BookingClinic.com  
Athlenda  
Vidavo  
ΑΓΩ
TremorFree

Εταιρείες Πληροφορικής-Τηλεπικοινωνίας-Λογισμικού

isMOOD  
bespot  
Nanometrisis P.C.  
Be your kid  
i-business  
Wifins  
Bubbllz  
Stonewave  
Rhoe΄
Shift Automated  
Tekmon  
Eventora  
Datalization & MLTrain  
Nanotypos  
Applicality  
HAM Systems  
tellody  
DataScouting  
EPI SYSTEMS AE  
Ledapp - rethink lighting
OK!Thess
Vouli Watch
SIBA
Momencio
SpotlightPOS
SmartUp Web
SBOING  
AccessLab IT Services  

Εταιρείες με εφαρμογές και προϊόντα στον τομέα Smart Cities

Recycglobe  
Elektronio  
IQTaxi Inc.  
Open House
ethelon  
INFOΔHM
ParkGuru
OVIVIEW  
Phee
Humane

Εταιρείες FinTech

Kard  
I-insure-ΕΠΕ
Mantis Business  
Finabyss  
Brain InsurTech Solutions  
Blockachain  
Fund4all

Startup εταιρείες τουρισμού

Truevoyagers
Clio Muse
Made in Athens
Toorbee  
Ride Mind  
Grekaddict.com 
Yammas  
hopwave  
ferryhopper  
Boats Advisor  
Aspida  
SaMMYacht
Drop4Sea
Pragma loT +2

Εταιρείες Edutech

EXCELLENTIA
StepUp
Code Hub
My lingo trip
100 MENTORS
Leaders Lab
Brainy
 
Εταιρείες της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας

nextbookthing
Knifeprint
koklas wood
Infashion

Εταιρείες Audiovisual  

Hybrid Ert
EKOME
Asifa
ADDART MKO
TAF Thessaloniki animation Festival
Nu Boyana Studios
Onskull
Noema Games
Traptics  
Another Circus  
Tamasenco  
Minotaur Digital Arts
Wave Studio  
beyondthosehills  
Pixel Reign  
eNVy softworks  
Owiwi  
Digital Minds  
eyeSphere
Nous4Health
GnousLabs

Marketplace

Delivery.gr