Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Oμαδική έκθεση φωτογραφίας - «Διαφορετικότητα»

29 μαθητές φωτογραφίας της Photoglobe, επιχειρούν να καταγράψουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό όλες τις διαστάσεις και τις εκφάνσεις της διαφορετικότητας

Η Photoglobe προσκαλεί σε μία ακόμα ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Διαφορετικότητα».

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ την επικαιρότητα, κυρίως με τη κοινωνική του διάσταση. Όμως η διαφορετικότητα βρίσκεται παντού. Στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό. Είναι η ποικιλομορφία του κόσμου, μία ωδή στην ομορφιά του πλανήτη, που δίνει νόημα σε κάθε τι που υπάρχει γύρω μας.

29 μαθητές φωτογραφίας της Photoglobe, επιχειρούν να καταγράψουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό όλες τις διαστάσεις και τις εκφάνσεις της διαφορετικότητας, με τον τρόπο που τις αντιλαμβάνεται ο καθένας. Το αποτέλεσμα; Ένα μωσαϊκό χρωμάτων, μορφών, αισθήσεων και συναισθημάτων που αποτυπώνονται με έναν εντυπωσιακά διαφορετικό τρόπο στις φωτογραφίες.

Όπως δηλώνει και η φωτογράφος – διοργανώτρια της έκθεσης, Βασιλική Ελευθερίου «Η έννοια της διαφορετικότητας για τον καθένα μπορεί να έχει άλλη ερμηνεία και σημασία. Αυτή τη μοναδικότητα στη ματιά του ο καθένας από τους σπουδαστές της Photoglobe καλέστηκε να καταγράψει και να αποτυπώσει. Άλλωστε, η φωτογραφική τέχνη είναι η πλέον κατάλληλη για να αποδοθεί ο μοναδικός και διαφορετικός τρόπος που βλέπει ο κάθε ένας τον κόσμο γύρω του.»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 19:00 στον πολυχώρο Remezzo, στην Αρετσού Θεσσαλονίκης και θα φιλοξενηθεί εκεί έως τις 16 Φεβρουαρίου.
--
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Αλεξάνδρα Φιλιππίδου, Ανθή Σπάργια, Άρης Ψάλτης, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου, Βαρβάρα Σενγκιέργκη, Γιώτα Μιχελή, Δέσποινα Παπασταματίου, Δήμητρα Καπακτσή, Δημήτρης Καρκαλής, Δημήτρης Μπλιούμης, Ελεάννα Γιαγμούρογλου, Ελένη Ελευθεριάδου, Ευαγγελία Καρατζιώλη, Ευγενία Σαρρή, Ευδοκία Ιωαννίδου, Ηλιάνα Παζαΐτη, Ιωάννα Βασιλειάδου, Κατερίνα Γκεσούλη, Κλαίρη Ζήση, Κυριάκος Καρράς, Μαρία Ραπτίδου, Μουγέ Αλή, Νίκη Νεράντζη, Νίκος Πολυχρονάκος, Ξανθίππη Βασιλειάδου, Στέλλα Βράνη, Φώτης Συμεωνίδης, Χριστίνα Δεληγιάννη, Χριστίνα Πέτσιου

Διοργάνωση-επιμέλεια: Photoglobe | Βασιλική Ελευθερίου

Ο νέος κύκλος ομαδικών μαθημάτων φωτογραφίας ξεκινάει μέσα στον Φεβρουάριο 2023. Aτομικά μαθήματα, πιστοποιήσεις και workshops πραγματοποιούνται καθ᾽όλη τη διάρκεια του έτους.