Skip to main content

Οργή Τζιτζικώστα: Βάλτε τέλος στην τραγωδία του δρόμου Πολύκαστρο-Χαλάστρα

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κάνει λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από τις κυβερνήσεις στην υλοποίηση ενός μείζονος εθνικής σημασίας έργου

Μια οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, για το θέμα του δρόμου – καρμανιόλα, που συνδέει το Πολύκαστρο με τη Χαλάστρα.

Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε στη χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, που έγινε με αφορμή το νέο τροχαίο δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, έξω από το χωριό Άσπρο Κιλκίς, όταν τουριστικό λεωφορείο από τη Σερβία συγκρούστηκε με ΙΧ.

Ο κ. Τζιτζικώστας κάνει λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από τις κυβερνήσεις στην υλοποίηση ενός μείζονος εθνικής σημασίας έργου και τονίζει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει ακόμα και στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν δήμος και κάτοικοι στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο τμήμα ανήκει στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και είναι το μόνο που δεν έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου. Τραγικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο περιφερειάρχης για το φόρο αίματος που έχουμε πληρώσει στον συγκεκριμένο δρόμο.

Ο κ. Τζιτζικώστας στήριξε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και συνυπέγραψε, ενώ ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν ο δήμος Παιονίας και οι κάτοικοι της περιοχής.

«Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία. Ο άξονας ΠΑΘΕ είναι αυτοκινητόδρομος, όμως στο τμήμα που ενώνει το Πολύκαστρο με τη Χαλάστρα και αποτελεί πύλη εισόδου της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια δεν υφίστανται συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, συνθήκες κλειστού αυτοκινητοδρόμου, με αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία χρόνια να έχουμε ξεπεράσει τους 50 νεκρούς και τους 160 τραυματίες. Ενώνω ως Περιφερειάρχης τη φωνή μου με την τοπική κοινωνία για να γίνει επιτέλους από την Πολιτεία ένα απολύτως αναγκαίο έργο, που έχει καθυστερήσει σημαντικά. Ο κλειστός αυτοκινητόδρομος Πολυκάστρου-Χαλάστρας είναι έργο απολύτου προτεραιότητας για την οδική ασφάλεια και δεν μπορούν οι κάτοικοι και τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε χρόνο να παίζουν τη ζωή τους ‘κορώνα – γράμματα’, σε ένα μήκος περίπου 44 χιλιομέτρων. Όλα αυτά τα χρόνια ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάναμε ό,τι μπορούσαμε, πιέζοντας τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου οι εργασίες στον συγκεκριμένο δρόμο να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν ταχύτατα. Η Πολιτεία καθυστερεί αδικαιολόγητα σε ένα έργο μείζονος εθνικής σημασίας. Αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση, διότι ενώ η παραχώρηση υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2021, σήμερα δύο χρόνια μετά δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες. Θα στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα του δήμου και των κατοίκων, όπως και κάθε ενέργεια και κινητοποίησή τους, ώστε το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.