Skip to main content

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό Τεντόγλου, Στεφανίδη και Φραντζεσκάκης

Tα ξημερώματα της Κυριακής, ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, αλλά και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Στη διοργάνωση που ξεκίνησε στο Όρεγκον, ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,03 μ. στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ τα άλλα δύο άλματά του ήταν άκυρα. Με την επίδοσή του ο 24χρονος «χρυσός» Ολυμπιονίκης προκρίθηκε ως πέμπτος στον τελικό.

Αυτός είναι ο έβδομος τελικός μεγάλης διοργάνωσης στον οποίο θα μετάσχει ο Τεντόγλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τα ξημερώματα της Κυριακής, θα διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Ο Τεντόγλου ταξίδεψε στο Όρεγκον έχοντας σημειώσει φέτος 8,36 μέτρα, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο. «Το 8,03 μ. φαινόταν ότι ήταν αρκετό για να με βάλει τελικό, ωστόσο επέλεξα να μείνω στον αγώνα γιατί δεν ένιωθα καλά τη φόρα μου. Ο διάδρομος είναι αρκετά περίεργος, είπα να δοκιμάσω για να δω τι μπορώ να αλλάξω», δήλωσε μετά τον προκριματικό.

«Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά. Τα αποτελέσματα του προκριματικού δεν είναι αντιπροσωπευτικά, καθώς ο αγώνας είναι διαφορετικός. Υπάρχουν καλοί άλτες στον τελικό και θα γίνει ένας καλός αγώνας», συμπλήρωσε.

Με ένα άλμα η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη χρειάστηκε μόνο ένα άλμα για να περάσει στον τελικό του επί κοντώ, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η 32χρονη άλτρια- που κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 και το χάλκινο στη διοργάνωση του 2019- πέρασε με την πρώτη τα 4,50 μέτρα. Δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει ψηλότερα, καθώς ήδη είχε κριθεί η πρόκριση και ο πήχης δεν ανέβηκε στα 4,65 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό.

«Είχε λίγο αέρα, που ωστόσο νομίζω λειτούργησε θετικά για εμένα», είπε η Στεφανίδη μετά τον προκριματικό. «Το επίπεδο στο αγώνισμα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είμαστε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα γίνει ένας καλός αγώνας, Οι δύο Αμερικανίδες είναι στη χώρα τους και θέλουν τη διάκριση. Εγώ είμαι σχεδόν στη χώρα μου, αφού εδώ είναι το σπίτι μου και στις κερκίδες υπάρχουν φίλοι και συγγενείς, οπότε θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Ίσως χρειαστεί 4,80 μ. για μετάλλιο, ίσως και λίγο χαμηλότερα», εκτίμησε.

Στον προκριματικό του επί κοντώ μετείχαν άλλες δύο Ελληνίδες, η Ελένη Πόλακ και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που πέρασαν τα 4,35 μ. και κατέλαβαν την 22η και 24η θέση αντίστοιχα.

Στον τελικό ο Φραντζεσκάκης

Τον χορό των προκρίσεων άνοιξε για την ελληνική ομάδα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που με βολή στα 76,03 μ. πέρασε στον τελικό της σφυροβολίας.

Ο αθλητής παραδέχθηκε ότι είχε αρκετό άγχος, καθώς αγωνίστηκε στο πρώτο γκρουπ του προκριματικού και έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί και το δεύτερο, προκειμένου να μάθει αν πέρασε στον τελικό, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου.