Skip to main content

Παράθυρο για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός στο Φίλυρο

Η δημοτική αρχή αναμένει την ψήφιση σχεδίου νόμου με το οποίο δίνεται παράταση μέχρι τις 30/06/2020 για την αδειοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών

Παγώνει το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Φίλυρο, θέμα το οποίο είχε προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες αντιδράσεις τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από την αντιπολίτευση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η δημοτική αρχή αναμένει την ψήφιση σχεδίου νόμου, με το οποίο δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 για την αδειοδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών. Η αρχική προθεσμία για την αδειοδότηση τους έληγε στις 31/12/2019, οπότε μετά από την εν λόγω ημερομηνία θα εκλεισε και ο παιδικός σταθμός του Φιλύρου. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός στο Φίλυρο, ο οποίο φιλοξενεί έξι παιδάκια και απασχολεί 5 εργαζόμενους, έχει άδεια αναψυκτηρίου.

«Όταν ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για το οποίο ενημερωθήκαμε, θα ανακληθεί η απόφασή μας και δεν θα κλείσει ο παιδικός σταθμός στο Φίλυρο. Περιμένουμε την ψήφιση σύντομα, έως τα τέλη του μήνα», τόνισε στη Voria.gr, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Αφού περάσει η παράταση για την αδειοδότηση, η δημοτική αρχή αναμένεται να τρέξει τις διαδικασίες για να αδειοδοτηθεί κανονικά και ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμό.

Ωστόσο, ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνει πως ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη έχει ενταχθεί πιλοτικά στο πρόγραμμα δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. «Με την υποχρεωτική δίχρονη εκπαίδευση πολλοί παιδικοί σταθμοί σε δήμους θα υποστελεχωθούν», ξεκαθάρισε.

Από την περασμένη εβδομάδα παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη είχαν αντιδράσει για την απόφαση να μπει λουκέτο στον παιδικό σταθμό στο Φίλυρο (δείτε εδώ, εδώ και εδώ).