Skip to main content

5ο TechSaloniki: Πάνω από 200 θέσεις εργασίας σε 32 εταιρείες

Το event φέτος έρχεται πιο δυναμικό καθώς διπλασιάζει τις εταιρείες που συμμετέχουν από 16 σε 32 - Περιλαμβάνει και τέσσερις start ups.

Περισσότερες από 200 θέσεις σε 32 από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής και τέσσερις ταχέως αναπτυσσόμενες start ups θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν όσοι έρθουν στο φετινό, 5ο TechSaloniki που πραγματοποιείται το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Το μεγάλο event φέτος έρχεται πιο δυναμικό καθώς διπλασιάζει τις εταιρείες που συμμετέχουν από 16 σε 32, περιλαμβάνοντας σε αυτές κάποιους από τους δυνατότερους παίχτες στον τομέα της καινοτομίας και της πληροφορικής.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης αναφέρουν ότι περιμένουν πάνω από 1.000 άτομα τα οποία θα είναι tech-oriented, επαγγελματίες δηλαδή που δεν ασχολούνται απαραίτητα μόνο με το αντικείμενο αλλά και με παρεμφερείς τομείς όπως marketing αλλά θέλουν να μπουν στον χώρο αυτό.

Την πρώτη ημέρα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εταιρείες αλλά και όσοι το επιθυμούν να κάνουν το λεγόμενο screening, δηλαδή να περάσουν από tech test της επιλογής τους. Τα αποτελέσματα των test καταγράφονται απευθείας σε μια πλατφόρμα στην οποία έχουν πρόσβαση όλες οι εταιρείες. Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να δουν τα σκορ όλων των ατόμων που πέρασαν τα τεστ στους τομείς που τους ενδιαφέρουν μαζί με τα βιογραφικά τους και έπειτα να καλέσουν σε συνέντευξη αυτούς που επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν τις προσκλήσεις και έχοντας γνωρίσει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα των εταιρειών αποδέχονται τις προσκλήσεις που αυτοί επιθυμούν. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιούνται την επόμενη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Μέσω του TechSaloniki έχουν βρει μέχρι σήμερα εργασία 150 άτομα, τα οποία -σύμφωνα με τη διοργάνωση- εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις αυτές.

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, το διήμερο θα πραγματοποιηθούν tech workshops και ομιλίες κατά τις οποίες οι εταιρείες θα παρουσιάζουν το έργο και τη φιλοσοφία τους. Παράλληλα, φέτος οι διοργανωτές έχουν στόχο να καλλιεργήσουν ένα πιο «fun» χαρακτήρα ο οποίος θα εμπνέει τις συνομιλίες και τις επαφές. «Δεν επιθυμούμε να είναι κάτι στημένο αλλά ένας χώρος όπου θα μπορείς να γνωρίσεις και να συνομιλήσεις με τον μελλοντικό σου συνάδελφο. Μέσω της διοργάνωσης, θέλουμε να δείξουμε την εξωστρέφεια των ίδιων των εταιρειών που συμμετέχουν», τόνισε μιλώντας στη voria.gr η community και events manager του TechSaloniki, Άννα Παπαδοπούλου.

Όπως σημειώνει η ίδια, στο TechSaloiniki είναι οι εταιρείες που έρχονται στους υποψηφίους, οι οποίοι έχοντας γνωρίσει τον χώρο επιλέγουν οι ίδιοι πλέον το επόμενο βήμα της καριέρας τους. Η κ. Παπαδοπούλου υπογραμμίζει ακόμα ότι η διοργάνωση έχει ως στόχο παράλληλα να αντιστρέψει το brain drain δείχνοντας στους νέους επαγγελματίες ότι και η Θεσσαλονίη καινοτομεί και πως μπορεί να προσφέρει καριέρες σε διεθνή πρότυπα. «Θέλουμε να δείξουμε ότι στη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να δημιουργηθεί ένα hub τεχνολογίας καθώς έχουμε εταιρείες, έχουμε το πανεπιστήμιο και ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό», δηλώνει. 

Οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι: Stoiximan, Apifon, Astrolabs, Deloitte, emisia, FoodTec, interworks.cloud, Kenotom, noris, Prodyna, Veltio, Accenture Greece, Census Labs, Comquent, Consolut, DataScouting, Dataways, Draxis, Infodim, Polyprint, Semitron, 3DS, Altair, Blockachain, Deus Ex Machina, GWF, GeekBot, Loceye, Logismos, MLS, NET2GRID, travelfusion. Ταυτόχρονα με την υποστήριξη του Ok!Thess θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας και σε 4 ταχέως αναπτυσσόμενες StartUps. Συγκεκριμένα τις Cyber Phalanx, Come Together, GoZone, NoKeys.

Οι θέσεις αφορούν ενδεικτικά στις ειδικότητες: Lead Quality Assurance Engineer, NET Software Engineer, Elixir Backend Software Engineer, Lead iOS Software Engineer, Application Security Engineer, Software Engineer, Python Developer, Java Architect, Support Engineer, Test Engineer, Junior IT security professional intern, UX Designer, Salesforce Consultant, Marketing Project Manager, Product Specialist, Business Analyst, Oracle IT Consultant, Digital Marketing Specialist, Sales Executive και πολλές άλλες τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Το event διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.